Easy peasy recept: fluweelzacht aardpeersoepje

Na die feestdissen met een opgeblazen gevoel als dessert hebben wij zin in een frisse, lichte brunch. Geen stress, wel pure ingrediƫnten en snelle recepten, zodat jij als gastvrouw volop meegeniet.

 

Voor 4 personen

ā€¢ Aardpeer 500 ā€‰g
ā€¢ Olijfolie 2 el (+ extra)
ā€¢ Peper en zout
ā€¢ Knoflook 1/2 bol
ā€¢ Ui 1
ā€¢ Selder 2 stengels
ā€¢ Gekookte kastanjes 200ā€‰ g
ā€¢ Groentebouillon 4ā€‰ dl
ā€¢ Room 4 ā€‰dl
ā€¢ Tijm 1 handvol

Schil de aardpeertjes, snijd in plakjes en verdeel ze over een ovenschaal. Besprenkel met olie, en breng op smaak met peper en zout. Halveer de bol knoflook (horizontaal) en leg hem erbij. Rooster circa 18 minuten in een op 180Ā°c voorverwarmde oven. Snijd ondertussen de ui en de selder in brunoise, en stoof glazig. voeg dan de kastanjes toe (hou er 5 opzij), de geroosterde aardpeertjes, 2 gepelde tenen van de geroosterde knoflook en de bouillon. Kook gaar, voeg op het einde de room toe en mix. Hak de 5 kastanjes in kleine stukjes en bak ze goudbruin. werk de soep af met plukjes tijm, stukjes kastanje en enkele druppels olijfolie.

 

Tip van de expert

De soep kun je op voorhand maken en warm houden in een thermosfles. Dan hoef je ze wanneer je gasten er zijn alleen nog in de borden te gieten en af te werken.

 

Meer gezonde recepten:

 

Door Ann Van Der Auwera. Fotoā€™s: Wout Hendrickx.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content