Nordic balls met zuurdesemtoast en gepekelde rauwkost

Rundsballetjes (4 personen)
Ingrediënten
– 700 g rundsgehakt
– 1 ei
– peper en zout
– olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170°C. Meng het gehakt met het ei en kruid met peper en zout. Rol miniballetjes van het gehakt, van ingeveer 15 g. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet gedurende ongeveer 4 minuten in de oven. Bak de balletjes daarna nog even goudbruin aan in de pan in wat olijfolie.

Gepelde komkommer en radijs
Ingrediënten

– 1 kruidnagel
– 1 tl mosterdzaadjes
– 1 dl Chardonnay-azijn
– ½ dl water
– 1 tl rietsuiker
– 1 bosje radijsjes
– 1 komkommer
– 200 g platte kaas

Bereiding
Kneus de kruidnagel en mosterdzaadjes in de vijzel – zo geven ze hun smaak beter af. Meng de azijn met het water, de suiker en de gekneusde specerijen. Was de radijsjes en snij ze in vieren. Schil met je dunschiller repen van de komkommer in de lengte tot aan de zaadjes. Leg de radijsjes en de komkommer minstens een kwartiertje in de pekel. Beleg toastjes met de rundsballetjes, een toefje platte kaas en de gepekelde groentjes.

Partner Content

Gesponsorde content