Lasagne met oreganoballetjes

Oreganoballetjes (4 personen)
Ingrediënten

– 1 sjalot, gesnipperd
– 2 el oregano
– 700 g gemengd gehakt

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de sjalot samen met de oregano door het gehakt. Rol kleine balletjes van ongeveer 50 g. Leg ze op een bakplaat e, zet ongeveer 15 minuten in de oven. Bak de balletjes daarna nog even goudbruin aan in de pan.

Lasagne
Ingrediënten

– 2 uiten, fijngehakt
– 2 stengels selder, fijngesneden
– olijfolie
– 4 wortels, in kleine blokjes
– 1 el tomatenpuree
– 2 blikken gepelde tomaten
– 1 el oregano
– peper en zout
– een handvol blaadjes verse basilicum
– oreganoballetjes
– lasagnevellen
– Mornaysaus
– mozzarella

Bereiding
Bak de ui en de selder glazig. Voeg de wortels toe en laat ze even meebakken. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze ook even meebakken. Doe de gepelde tomaten erbij, de oregano en laat het geheel een kwartier verder sudderen. Kruid met peper en zout en voeg de fijngesneden basilicum toe. Verwarm de oven voor op 220°C. Neem een ovenschaal en begin met een laag tomatensaus. Leg daarop een laag lasagnevellen, wat oreganoballetjes, weer een laag tomatensaus, lasagnevellen... Eindig met een laag Mornaysaus en de mozzarella. Zet in de oven.

Mornaysaus alias kaassaus
Ingrediënten

– 75 g boter
– 75 g bloem
– 1 l melk
– 200 g gemalen Emmentaler/Gruyère
– nootmuskaat
– peper en zout

Bereiding
Laat de boter smelten in een pannetje. Doe de bloem erbij en roer glad. Laat dit goed opdrogen tot het naar koekjes ruikt. Giet er nu beetje bij beetje de melk bij terwijl je blijft roeren met een garde. Breng langzaam aan de kook en blijf roeren tot de saus glad en gebonden is. Laat ze 2 minuten zachtjes doorkoken. Dit zorgt ervoor dat de bloemsmaak verdwijnt. Zet het vuur af, voeg de gemalen kaas toe (hou wat over om te gratineren) en roer tot de kaas gesmolten is. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Partner Content

Gesponsorde content