Breng je brein tot rust met deze app

Straffe madam en Feeling-gastvrouw Elke Jeurissen geeft in haar rubriek 'Make it work'  tips en advies om al jouw professionele ambities waar te maken. Deze maand geeft ze een gouden tip (of moeten we app zeggen) om je brein tot rust te brengen. 

Focus leidt tot succes

Honderd dingen aan je hoofd, elke dag opnieuw. Dat is eerder regel dan uitzondering bij ambitieuze vrouwen. Focus houden op je professionele doel is niet altijd even makkelijk, heb ik ondervonden. De mate waarin je bij de les kunt blijven, je niet laat afleiden door impulsen en kunt focussen op de lange termijn, is een belangrijke factor voor succes in je leven, zo blijkt uit de Marshmallow-test van prof. Walter Mischel. Ook bij het realiseren van je professionele ambitie is focus houden essentieel. 

Dankzij een app kan je het leren

Het goede nieuws is dat je concentreren op 1 ding tegelijk (mindfulness) iets is wat je kunt leren. Een wekelijkse les op een vaste dag en een vast uur werkt voor mij niet. Met de handige app Headspace kun je het leren waar en wanneer jij wilt. Het zijn eenvoudige oefeningen van 3 tot 20 min. om je brein tot rust te brengen.

Als je de basis onder de knie hebt, kun je specifieke oefeningen doen om bv. tot rust te komen voor een belangrijke presentatie, sneller in te slapen of je niet te ergeren aan het openbaar vervoer. En er zijn sessies voor tijdens het lopen of fietsen.

Meer tips van Elke Jeurissen vind je in het aprilnummer van Feeling

Heb je wel eens last van stress? 5 tips om te ontstressen leren je hiermee om te gaan. Ook de nieuwe slow trend helpt je stress weg te nemen. En dankzij deze 5 stappen heb je meer tijd voor jezelf. Zeker eens proberen! 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content