8 x shoppen in Hasselt

Hasselt, de stad van de smaak, staat bekend om haar jeneverstokerijen, maar Hasselt is ook een echte modestad. Feeling zocht voor jou de leukste winkels uit voor een dagje shoppen in Hasselt.

Onze aanraders in modestad Hasselt

Wist je dat modestad Hasselt, met een eigen Modemuseum en een overvloed aan fantastische shops, een grote concurrent is van Antwerpen? Wij brengen het beste van het beste voor jou in kaart.

1. Ja voor Jade

Jade

Jade opende nog geen twee jaar geleden de deuren en de boetiek is intussen uitgegroeid tot een begrip tot ver buiten Hasselt. Eigenares Hanne is fan van Franse ontwerpers en Scandinavische merken, en ze brengt elk seizoen een fantastisch aanbod van onder andere Acne, Etoile Isabel Marant en See by Chloé tot bij haar clientèle. Een absolute topper tijdens een dagje shoppen in Hasselt!

Jade – Diesterstraat 15, 3500 Hasselt – ” target=”_blank”>www.jade-shop.be

2. Sehr Schön

Marc Cain 1

Het Duitse Marc Cain heeft zich nog maar net in de Limburgse hoofdstad genesteld en toch is het merk al een vaste waarde die niet meer is weg te denken uit het Hasseltse straatbeeld. De collectie is steeds vrouwelijk, met een sexy of sportieve twist. Op-en-top Feeling.

Marc Cain – Diesterstraat 8, 3500 Hasselt – www.marc-cain.com

3. Top Notch

Handsome

Het minimalistische interieur van Handsome herbergt een schat aan prachtige collecties die recht van de catwalk komen. Van tassen van Balenciaga tot jurken van Dries Van Noten: elke modefan komt hier aan haar trekken. De eerste verdieping is de schatkamer van Maison Martin Margiela en de hele etage is gewijd aan het label.

Handsome – Diesterstraat 2, 3500 Hasselt

4. Il Dolce Negozio

La Cosa

La Cosa is een adresje waar het moeilijk langslopen is zonder even voor de etalage halt te houden. De boetiek is gespecialiseerd in Italiaanse merken zoals Dolce & Gabbana, Gucci en Moschino. Maar ook voor relatieve nieuwkomer Philipp Plein is dit een prachtige thuishaven in Hasselt.

La Cosa – Kapelstraat 40, 3500 Hasselt – www.lacosa.be

5. In the pocket

Delvaux

Ook in modestad Hasselt mag er er vanzelfsprekend geen winkel van Delvaux ontbreken. Voor de liefhebbers: het aanbod is hier erg groot. Van een GM Brillant tot een mini- Le Madame in babyroze. De tassen liggen hier allemaal op jouw bevallige arm te wachten. Een adresje om zeker ook tijdens de solden in de gaten te houden.

Delvaux – Kapelstraat 29, 3500 Hasselt – www.delvaux.com

6. Hey, Big Spender

Marc Jacobs

Label-lovers kunnen steeds hun slag slaan bij Jeurissen. Deze prachtige boetiek (met leuke webshop) heeft een topassortiment van up and coming-namen zoals MSGM en Filles à Papa in de aanbieding, maar ook klassiekers zoals Giorgio Armani en Jil Sander. Marc by Marc Jacobs heeft hier zijn eigen corner.

Jeurissen – Kapelstraat 12, 3500 Hasselt – www.jeurissen.com

7. Helemaal de Max

Max mara

Max Mara is sinds een aantal seizoenen terug aan een opmars bezig en ook het mondaine Hasselt is gezegend met een prachtige boetiek. Je vindt er de hoofdcollectie, die wordt gekenmerkt door tijdloze toppers en prachtige handtassen. Het ideale shopadres voor wie nog op zoek is naar een tijdloos stuk.

Max Mara, Kapelstraat 8, 3500 Hasselt, www.maxmara.com

8. New kid on the block

Gigue

Het Belgische Gigue is de meest recente nieuwe inwoner van de modestad. Het is ondertussen de zesde boetiek van het merk en het gezellige interieur past perfect bij de rustige, elegante stijl van Gigue. Al meer dan twintig jaar lang brengt het label vijf thema's die steeds onderling combineerbaar zijn.

Gigue – Kapelstraat 6, 3500 Hasselt – www.gigue.com

Partner Content

Gesponsorde content