Dé culitip: Braziliaanse snacks

Party-gewijs nog één keer alles uit het WK halen? Dat doe je tijdens de finale met deze heerlijke, Braziliaanse tv-snacks. Vergeet de Vlaamse chips, nootjes en droge worsten en ga voor opwindend spicy & exotic. Het is hoe dan ook hoog tijd om de Braziliaanse keuken te leren kennen, want alles wat hip en trendy is op gastronomisch gebied, komt tegenwoordig uit Zuid-Amerika.

Probeer deze Braziliaanse heerlijkheden

Feel.it serveert: de lekkerste Braziliaanse snacks om van te genieten terwijl je zondag naar Dé Finale kijkt plus vier spannende variaties op de nationale feestdrank, caipirinha.

Creme de abacate (zoete avocado)

Braziliaanse snacks

Voor 4 personen

Mix 4 geschilde en ontpitte (rijpe!) avocado's in de keukenrobot met 4 eetlepels limoensap en 8 theelepels suiker voor je zoete avocadocrème.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Caipirinha Classic

Braziliaanse snacks

Voor 4 personen

Snij 2 limoenen in partjes en verdeel over 4 glazen. Voeg telkens 3 theelepels rietsuiker toe en roer de smaken los. Vul verder aan met crushed ice en overgiet telkens met 20 cl Cachaça. Werk af met muntblaadjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Braziliaanse garnaalkroketten

Braziliaanse snacks

Voor 4 personen

Meng 400 g puree met 2 eierdooiers en 100 g gemalen cheddar. Laat afkoelen en voeg dan fijngesneden koriander, lente-ui en 250 g fijngesneden scampi's toe. Breng alles op smaak met peper en zout. Rol er balletjes van en wentel ze achtereenvolgens door bloem, ei en broodkruim. Frituur goudbruin.

 

 

 

 

 

Caipirinha Passion

Braziliaanse snacks

Voor 4 personen

Snij 1 limoen in partjes en verdeel over 4 glazen. Voeg het vruchtvlees van 2 passievruchten toe. Voeg telkens 2 eetlepels rietsuiker toe en roer de smaken los. Vul verder aan met crushed ice en overgiet telkens met 20 cl Cachaça.

 

 

 

 

 

 

Brazilian nuts

Braziliaanse snacks

Voor 4 personen

Meng 400 g gemengde noten (Braziliaanse/paranoten en cashewnoten) op een bakplaat. Bestrooi ruim met kaneelpoeder, chilipoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en wat grof zeezout. Zet 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Roer één keer om.

 

 

 

 

 

 

 

 

Caipirinha met bessen

Braziliaanse snacks

Voor 4 personen

Verdeel over 4 glazen fijngesneden aardbeien, frambozen, bramen en bosbessen. Voeg telkens een schepje crushed ice en 2 theelepels rietsuiker toe. Overgiet telkens met 20 cl Cachaça.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quiabos na Manteiga (Pittige okra)

Braziliaanse snacks

Voor 4 personen

Roerbak in een grote braadpan 2 fijngesneden Spaanse pepers met 4 fijngesneden sjalotjes, 2 tenen geperste knoflook en 1 eetlepel komijnzaadjes in ruim olijfolie. Snij 1 kg okra in stukken en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Roerbak nog kort en serveer met verse citroenpartjes.

 

 

 

 

Caipirinha met ananas

Braziliaanse snacks

Voor 4 personen

Mix 1/2 geschilde ananas en druk door een zeef. Verdeel over 4 glazen. Voeg telkens 20 cl Cachaça toe en vul verder op met crushed ice. Garneer met een plakje ananas en muntblaadjes.

Partner Content

Gesponsorde content