Hét kookboek: Zoet & licht

Daisy Lowe kennen we voornamelijk als het Britse, rondborstige model met heel veel rock-'n-roll attitude. Ze is de muze van Marc Jacobs, ging naakt voor Playboy en schrijft bovendien kookboeken.

Daisy Lowe kennen we voornamelijk als het Britse, rondborstige model met heel veel rock-'n-roll attitude. Ze is de muze van Marc Jacobs, ging naakt voor Playboy en schrijft bovendien kookboeken. Nu ja, alvast ééntje, want ze bracht net het dessertenboek Zoet & Licht uit. Miss Lowe vermijdt zo veel mogelijk slechte koolhydraten en doet mee aan de superfood-rage, maar toch staat het boek vol aantrekkelijke recepten. Extra bonus: je wordt er niet dik van en met een beetje geluk krijg je rondingen als Daisy.

Zoet & licht

Zoet & licht, 60 Gezonde Lekkernijen, Daisy Lowe, uitgeverij Manteau.
> Shop nu

Ontdek vier recepten uit het boek

amandel

 

Amandelkrachtballetjes

Mix 330 hele amandelen met 1 eiwit en 2 eetlepels rauw cacaopoeder tot een kruimelige massa. Voeg 16 ontpitte dadels, 1 theelepel vanille-extract en 1 theelepel kaneelpoeder toe. Mix opnieuw en voeg eventueel een paar theelepels water toe. Rol tot balletjes en wentel door geraspte kokos.

 

 

Goji

Gojibessen pralines

Laat 450 g cacaoboter (of kokosolie) au bain marie smelten. Meng in een andere kom 300 g gedroogde gojibessen, 60 ml agavesiroop en 110 g van de gesmolten cacaoboter. Mix de rest van de gesmolten cacaoboter in de blender met 90 g rauw cacaopoeder, 1 el kokosolie en eventueel nog wat spirulina of macapoeder (superfoods). Mix tot een homogene massa en giet in een knijpfles. Verdeel over 24 minicupcake-papiertjes. Verdeel de helft van de chocoladesaus over alle papiertjes en verdeel er dan het bessenmengsel over. Werk af met de rest van de chocoladesaus. Laat opstijven in de koelkast.

 

banaan

Bananenbrood

Smelt 70 ml kokosolie in een steelpan. Bestrijk een cakevorm met 10 ml van de olie. Meng 200 g roggebloem met 50 g stevia, 1 tl bakpoeder, een mespunt zout en 1 tl kaneel. Pel 3 rijpe bananen en plet ze. Voeg de rest van de kokosolie, 4 el yoghurt, 2 eieren, 60 ml honing en 1 tl vanille-extract toe. Spatel dit mengsel door de bloem en schep in de cakevrom. Bak 1 uur in een op 200°C voorverwarmde oven.

 

 

lemon

Cheesecake met citroen

Mix 75 g gesmolten boter met 300 g koekjes en 50 g gemengde noten fijn. Druk in een beboterde springvorm en zet 1 uur in de koelkast. Laat 4 gelatineblaadjes 10 minuten weken in koud water. Klop 3 eierdooiers met 65 g stevia au bain marie tot een crème. Laat even afkoelen. Knijp het water uit de gelatine en los op in het eiermengsel. Roer goed. Voeg 50 ml room, 450 g roomkaas, de geraspte schil en het sap van 1 citroen toe. Roer goed. Giet over de koekjesbodem en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

 

Daisy Low in actie

Partner Content

Gesponsorde content