Dé uittip: Origineel kerstshoppen

Jazeker, kerstshoppen kan origineler dan in Londen of Parijs! Waarom niet eens kerstshoppen onder de palmbomen, aan de Middellandse Zee in Nice?

Ongewoon misschien, maar de kersttraditie is er springlevend en de temperaturen zijn zacht, tot 12 graden in december. Of dompel je helemaal onder in de winterse feeërie van fonkelend Wenen. De stad van Sigmund Freud, Gustav Klimt, Johann Strauss en Keizerin Sissi, maar ook die van hippe, hedendaagse winkels. Wat zal het worden, Nice of Wenen? Gooi een muntje op! Of beter: maak je keuze aan de hand van onze feel.it-routes door Wenen en Nice, voor een onvergetelijke kerstshopping-ervaring.


Fonkelend Nice

Voor je kerstinkopen is de binnenstad van Nice the place to be. De Place Masséna is prachtig verlicht en uitwaaien kun je op de Promenade des Anglais, met uitzicht op zee.

Hi Hotel

9u Designhotel met hamam

Het futuristische Hi Hotel van designer Matali Crasset biedt prettig logies. De 38 kamers hebben een strak en origineel interieur, met keuze uit 10 blitse concepten. Op het dakterras heb je een fenomenaal uitzicht over de stad. Je start je dag met een sauna of hamam-sessie en een bio-ontbijt in de lichte ruimte. Cadeautip: in de hal staan ook ontwerpen van Matali Crasset te koop.

Hi Hotel, 3 Avenue des Fleurs. Kamers vanaf € 150 voor twee, incl. ontbijt.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Lafayette

10u De grot van Ali Baba

Duik meteen in het hol van de leeuw: in het beroemde warenhuis Galeries Lafayette kun je úren shoppen. Het zit boordevol verleidelijke schatten voor al je gezinsleden. Subtiele huisparfums van Esteban, sexy shapewear van Scandale, horloges van Marc Jacobs, handtassen van Armani Jeans, je vindt het er allemaal en nog zoveel meer. Verlies de tijd niet uit het oog!

Galeries Lafayette, 6 Avenue Jean Médecin.
> Ontdek hier een wegenkaartje

A L'Olivier

12u Culi met een strikje

Een must voor foodies: A L'Olivier biedt bijzondere plantaardige oliën in oogstrelende verpakkingen. Denk aan olie met basilicum, citroen en gember, kastanje of truffels. Of kies je kerstcadeaus uit de jams, kruiden, siroop of cosmetica. Je vindt er al supercadeaus vanaf € 5!

A l’olivier, 7 Rue Saint-François de Paule.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Olive & A

13u Provençaalse brunch

In bistro http://www.oliveartichaut.com/ heb je de keuze uit typisch Provençaalse gerechten met pure seizoensproducten die je smaakpapillen niet zullen teleurstellen. Lekkers als kastanjesoep en artisjokkenrisotto voor een erg betaalbare € 8 à € 18. Ook de brunch op zondag is een aanrader (€ 20).

Olive & Artichaut, 6 Rue Sainte Reparate.
> Ontdek hier een wegenkaartje

MAMAC

14u Vrolijke kunst

Twee vliegen in één klap sla je in Le Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain (MAMAC). Aan de inkom vind je de boetiek met kunstboeken, designvoorwerpen en grappige spullen voor dagelijks gebruik. Ook open op zondag. Bewonder zeker de vaste collectie met werk van o.a. Christo, Niki de Saint Phalle en Andy Warhol.

MAMAC, Place Yves Klein.
> Ontdek hier een wegenkaartje

wijnen

15u Pauzeren met topwijn

Natuurlijk is wijn altijd een goed cadeau. La Part des Anges is meteen een prettige pauze, want het is ook een wijnbar met tafeltjes. Je kunt er zelfs sterrenchefs tegenkomen die er komen proeven en hun voorraad inslaan. Sommelier Olivier Labarde geeft je graag advies over zijn mooie selectie mediterrane biowijnen.

La Part des Anges, 
17 Rue Gubernatis.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Harroch

16u Modewalhalla

Trek zeker je tijd uit voor een bezoek aan Espace Harroch, een paradijs voor fashion lovers. Het statige pand met drie verdiepingen zit vol stijlvolle mode van designers zoals Chloé, Stella McCartney en Marni, geselecteerd door modegoeroe Vera Harroch. Je vindt er ook gesofistikeerde cosmetica en accessoires voor in huis, zoals de geurkaarsen van Diptyque.

Espace Harroch, 7 Rue Paradis.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Jan

19u Dineren bij Jan

Een bijzondere shoppingdag verdient een feestelijke afsluiter. Kom helemaal in kerstsfeer door het warme elegante interieur met zwart en houttinten en jazzy muziek in Jan. Chef-kok Jan Hendrik van der Westhuizen is opgegroeid op een boerderij in Zuid-Afrika. Bij hem krijgen Franse gerechten een exotische touch, dankzij kruiden, fruit of truffel. Daarbij serveert hij passende wijnen of spicy fruit- en groentesappen.

Restaurant Jan, 12 Rue Lascaris. Hoofdgerecht gemiddeld € 25.
> Reserveer nu
> Ontdek hier een wegenkaartje

Betoverend Wenen

Wenen is keizerlijk, groots, vol koffiehuizen en kunst. Maar het is vooral uiterst hip en hedendaags, met trendy boetieks, bars en restaurants. Ontdek ze allemaal in de betoverende kerstperiode!

Motel One

9u Lowbudget luxe

Motel One is onderdeel van een designhotelketen die in Europa in opmars is. Je betaalt minder zonder in te boeten aan comfort. In de moderne en aangename kamers met luxueus aandoende badkamers logeer je voor een onverwacht lage prijs. Het uitgebreide ontbijtbuffet betaal je apart.

Motel One, Europaplatz 3. Kamers vanaf € 71 voor twee, ontbijt € 7,50 p.p.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Swarovski

10u Schitterende megastore

Wist je dat Wenen de hometown van Swarovski is? In de Weense megastore vind je drie verdiepingen met juwelen, accessoires, meubels en zelfs kunstwerken uitgevoerd met het beroemde kristal. Wij gaan er nooit weg zonder een bezoekje aan de exclusieve Moët & Chandon-bar.

Swarovski Megastore, Kärtner Strasse 24.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Steffl

11u Modieuze outlet

Nog zo'n instituut in Wenen: warenhuis Steffl, met negen etages designerlabels à la Gucci, Valentino en Victoria Beckham. Vooral de grote outlet op de benedenverdieping is erg populair. Helemaal bovenaan zit de Sky Bar, met lekkere wijntjes en uitzicht op de Weense skyline en op het mozaïekdak van de Stephansdom.

Steffl, Kärtner Strasse 19.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Motto

13u Lunchen op een schip

In de bootterminal aan het Donaukanaal zit het hippe Motto am Fluss. Zien en gezien worden is hier de boodschap. Je kunt hier lunchen, dineren of gewoon iets drinken terwijl de boten langsvaren. De keuken staat garant voor de heerlijkste biologische gerechten. ‘s Avonds kun je hier dansen op de muziek van verschillende deejays.

Motto am Fluss, Schwedenplatz 2.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Flo

14u Vintage haute couture

In een stad met zo’n glamoureuze geschiedenis kan een vintage haute-couturezaak natuurlijk niet ontbreken. Bij Flo scoor je een Chanel-jurk uit de jaren zestig of een Armani-pak uit de jaren tachtig. Ook voor goedkopere kerstcadeaus zoals hoeden, handschoenen of tasjes kun je hier terecht.

Flo, Schleifmühlgasse 15a.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Museum

15u Artistieke cadeaus

In de voormalige keizerlijke stallen ligt het hippe en indrukwekkende MuseumsQuartier, een cultureel complex van 60.000 m2 met musea, theaters, winkels en restaurants. Het Leopold Museum heeft de grootste collectie werken van Gustav Klimt, Egon Schiele enOskar Kokoschka. Voor hedendaagse kunst is er het Museum Moderner Kunst (MUMOK). De museumboetieks bieden prachtige kunstboeken en originele cadeaus. Nog meer inspiratie vind je op de binnenplaats, waar 's winters een moderne kerstmarkt staat.

MuseumsQuartier, Museumplatz 1.

> Ontdek hier een wegenkaartje

Palmenhaus

19u Diner met deejay

Café-brasserie Palmenhaus bevindt zich in een prachtige jugenstil-plantenkas met uitzicht op het park van paleis Schloss Schonbrunn. Een favoriet adresje van toeristen én Weners. Je kunt hier de hele dag door ontbijten, lunchen en dineren, en op vrijdagavond spelen er deejays. De specialiteit is verse vis.

Palmenhaus, Burggarten 1.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Hofburg

21u Helemaal Assepoester

Iets bijzonders om de dag mee af te sluiten? Wat dacht je van een bal in een historisch pand? Op 29 november is er bijvoorbeeld het Moskauer Ball in het prachtdecor van de Hofburg. Onvergetelijk is ook het Silvesterball met oudjaar. Snel kijken in de balkalender en meteen boeken is de boodschap. Ook veel hotels organiseren bals, minder exclusief, maar je hebt wel meer kans dat je er binnenraakt.

Hofburg, Michaelerkuppel.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Partner Content

Gesponsorde content