Brunch! Uit de keuken van de zussen: Pannacotta met peer en kardemom

Het ziet moeilijker uit dan het is en zo hoort het ook voor een fantastisch recept. Kardemom is een specerij die zowel bij hartige als zoete recepten wordt gebruikt. Het heeft een sterke, aromatische smaak, dus wees er zuinig mee. 

De combinatie van peer en kardemom is magisch, en samen met het oranjebloemsemwater is dit een zeer verfijnd dessert. Om langzaam leeg te lepelen... en nog een glaasje te nemen.

Nodig (voor 20 kleine glaasjes):6 peren – 6 gelatineblaadjes – boter – 2 theelepels gemalen kardemom – oranjebloesemwater – 9 dl melk – 9 dl room – 300 g rietsuiker – 2 vanillestokjes

Laat de gelatineblaadjes weken in een grote kom ijskoud water.

Bereiding:

1. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes.
2. Smelt een klontje boter samen met de kardemom.
3. Doe de perenblokjes erbij en blus met een scheutje oranjebloesemwater – doe dit subtiel, want oranjebloesemwater smaakt nogal sterk door.
4. Zet een deksel op de pot en laat zeker 10 minuten zachtjes stoven tot de peren zacht zijn.
5. Doe de perenblokjes in een vergiet en laat goed uitlekken.
6. Neem mooie glaasjes en schep er een bodempje van de perenblokjes in.
7. Doe de melk, de room en de suiker in een kookpot.
8. Snijd de vanillestokjes open en schraap het merg eruit.
9. Voeg het vanillemerg en de stokjes toe en breng het mengsel aan de kook.
10. Laat nu 10 minuten op een heel zacht vuurtje, je mag het vuur bijna volledig uitdraaien, pruttelen.
11. Haal de gelatineblaadjes uit de kom en knijp ze goed uit.
12. Roer de gelatineblaadjes door het warme mengsel tot ze opgelost zijn.
13.  Giet de pannacotta in een kan en verdeel over de glaasjes.
14. Laat minstens 1 nacht afkoelen in de koelkast.

Bekijk hier het receptje voor koude komkommersoep

Bekijk hier het receptje voor geroosterde brioche met brie, honing en pistaches

Bekijk hier het receptje voor madeleintjes met abrikozen en vin santo

Partner Content

Gesponsorde content