Waterzooi met een dakje

Een luchtige deegkorst in combinatie met een romige waterzooi.

Nodig
Voor de pesto van limoen en dragon

  • 50 g dragon
  • 2 teentjes knoflook
  • pijnboompitten
  • 50 g pecorino
  • olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • zout
  • versgemalen peper

Voor de waterzooi

  • 1 kip van 1 kg
  • 2 stengels prei
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 3 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 2 wortelen
  • ½ venkel
  • 4-6 grote vastkokende aardappelen
  • 20 g boter
  • 45 g bloem
  • 300 ml sojaroom
  • mespuntje cayennepeper
  • 1 pak kant-en-klare bladerdeeg
  • 1 ei

    Bereiding

    1. Maak de pesto. Doe de blaadjes dragon, knoflook, pijnboompitten en kaas in de keukenrobot en maal alles fijn. Schenk al roerend de olie in een dun straaltje erbij tot er een gladde massa ontstaat en breng deze op smaak met limoensap, zout en versgemalen peper. De hoeveelheid olijfolie bepaal je naar eigen smaak.

    2.Kook de kip gaar in een bouillon gemaakt met het groen van 1 prei, 1 stengel bleekselderij, de ui, tijm en laurier. Kruid de bouillon goed met versgemalen peper en zout. Laat de kip na 30 minuten koken even afkoelen in de bouillon. Verwijder het vel van de kip en verdeel ze in 4 gelijke stukken. Zeef ongeveer 1 l bouillon apart.

    3. Maak de resterende groenten schoon, was ze en snij ze in julienne. Schil de aardappelen, was ze en snij ze in stukken. Kook de aardappelen in gezouten water gaar en giet af. Smelt de boter en voeg er van het vuur de bloem aan toe. Laat even drogen en voeg de gezeefde bouillon toe. Laat flink doorkoken. De bedoeling is dat de saus iets dikker is dan een gebonden soep. Voeg dus eventueel naar eigen smaak wat extra bouillon toe.

    4.Voeg de groentjes en de room toe aan de saus. Kruid naar eigen smaak met cayennepeper. Bedek de pot met bladerdeeg, bestrijk met een losgeklopt ei en zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C. Serveer met de pesto.

Partner Content

Gesponsorde content