Street food en cocktails in Knokke

Zin in zomerse cocktails en heerlijk street food? Dan moet je in Knokke zijn. Daar vindt hét food event van het jaar plaats, Culinaria Pure Street, en kun je terecht in de nieuwe Gin & Tonic pop-up bar Imagin.

Culinaria Pure Street strijkt neer in Knokke

Deze zomer slaat Culinaria Pure Street haar tenten op aan de Zeedijk-Het Zoute 777 in Knokke. De deuren gaan open tijdens het weekend van de Nacht van het Zoute op vrijdag 2 augustus. Dit samen met het evenement “Een dijk vol auteurs”, georganiseerd door Filigranes voor het tweede opeenvolgende jaar. Drie dagen lang zullen er negen topchefs van over heel België hun talent tentoonstellen en ons laten degusteren van een 4-gangen-menu. Het decor voor hun kookkunsten zijn vier zeecontainers die voor de gelegenheid tot professionele keukens worden omgebouwd en worden gestyled door bekende Belgische street artists.

De combinatie van Street Art, Street Music en Street Food leidt tot een explosie van talent in een gastronomisch zeejasje. Een grote centrale bar en aangepaste muziek zorgen voor een zomerse sfeer! 

Pop-up Gin & Tonic bar, IMAGIN

Cocktails KnokkeEn er valt nog meer te beleven in Knokke. Het premium ginmerk Bombay Sapphire en Fever-Tree slaan deze zomer de handen in elkaar en openen een pop-up bar met de nadruk op Gin & Tonic.

Voor zij die de afgelopen maanden op een andere planeet doorbrachten: 2013 is het jaar van de Gin & Tonic. Het orgelpunt hiervan was de opening op 20 juli van IMAGIN in Knokke: een cocktailbar die duidelijk de nadruk legt op de iconische mix van gin en tonic. Imagin is gevestigd in een villa op de hoek van de Elizabetlaan en de Meerlaan in Knokke-Heist; op enkele passen van het befaamde hotel La Réserve. De bar is enkel open van donderdag tot zondag, tussen 16u en 22u. Gasten kunnen er terecht voor perfect geserveerde cocktails, mocktails en uiteraard het hele assortiment Bombay Sapphire gins en de premium mixers van Fever-Tree, waaronder de nieuwe Elderflower Tonic. Elke donderdag wordt de Gin & Tonic extra in de kijker gezet met de aanwezigheid van enkele breinen achter de “signature” Gin & Tonics van Bombay Sapphire.

Partner Content

Gesponsorde content