Bookzine Pasta! Recept groene linguine met gegrilde kip

In het bookzine: Pasta!  vind je heerlijke recepten met lasagne, canneloni, ravioli en nog veel meer. Wij geven je alvast een voorsmaakje!

 

Groene linguine met gegrilde kip

linguine

Ingrediënten (voor 6 personen)

6 kippenborsten – 100 gr rucola – 20 gr pijnboompitten – 30 geraspte parmezaan – 10 teentjes knoflook – 15 cl olijfolie – zout – versgemalen peper

voor het pastadeeg

400 gr bloem – 4 grote eieren – 1 groot bosje krulpeterselie – 8 cl olijfolie – 12 gr zout

Bereiding

Maak eerst het deeg voor de linguine.
Hak de peterselie. Wikkel hem in een schone keukendoek en pers er 8 à 10 cl sap uit. Maak dan het deeg volgens de aanwijzingen in het recept voor verse pasta (zie beneden) en doe het peterseliesap erbij, samen met de olie.

Rol het deeg na afloop van de rusttijd uit met de pastamachine en maak linguine (ongeveer 2 à 3 mm breed). Laat ze 2 à 3 uur drogen.

Pel intussen de knoflook. Snij 7 teentjes in dunne plakjes. Bak ze 2 à 3 minuten in een kleine pan met 2 el olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Giet de rest van de olie in een kleine keukenrobot (of de blender). Voeg de rucola, de 3 resterende teentjes knoflook, de pijnboompitten, de parmezaan en peper en zout toe. Mix in 2 minuten tot een gladde pesto en zet opzij.
Bak de kippenborsten op een matig vuur 6 à 8 minuten aan elke kant in een grillpan met 2 el olijfolie. Snij ze in reepjes.
Kook de linguine 6 à 7 minuten in ruim gezouten water. Laat ze uitlekken en meng ze in een grote kom met de helft van de pesto.
Verdeel de linguine over de borden. Voeg de kipreepjes toe. Strooi de plakjes look erover en werk af met de rest van de pesto.

Voor de pasta

Giet de bloem in de keukenrobot. Voeg de eieren, het zout en de olijfolie toe. Laat de keukenrobot alles met de deeghaak enkel minuten op lage snelheid kneden tot een homogeen deeg dat niet blijft plakken aan de wand. Voeg eventueel een beetje extra bloem toe als het deeg niet loskomt, of een beetje olie of koud water als het te droog is.
Vorm een bol en wikkel die in plasticfolie. Laat minstens 2 uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg in kleine hoeveelheden uit, het liefst met de pastamachine (anders met een deegrol, op 1 mm dikte) en snij het zoals gewenst: tagliatelle, farfalle, ravioli...
Laat de pasta 2 à 3 uur drogen op een kleine pastadroger of een houten steel. Je kunt deze pasta tot 4 à 5 dagen bewaren in de koelkast.

Smaakpapillen geprikkeld?

Ontdek meer lekkers in het Bookzine PASTA!, vanaf 22 oktober in de winkel bij Feeling voor de stuntprijs van €9,95 i.p.v. €15.

Deze reeks bestaat uit 3 bookzines. Houd de Feeling in de gaten en verzamel de hele reeks! Je kon al BURGERS! met 53 keer heerlijke hamburgerrecepten ontdekken in ons mei-nummer en PLANCHA!, voor culinaire barbecue-hoogstandjes, in ons juli-nummer.

 

Ben je Feeling-abonnee?

Bestel je exemplaar voor slechts €9,95 via www.magstore.be/nl/feeling/049450/pasta. Je kunt dit kookboek ook apart in de winkel kopen voor €12,95.

Partner Content

Gesponsorde content