Wetenschappelijk bewezen: je verliest sneller gewicht als je dit eet

Nieuw wetenschappelijk onderzoek heeft nog maar eens bewezen waarom we we beter volle granen (bruine rijst of pasta) eten in plaats van de witte variant.

Door je wit brood, pasta en rijst te vervangen door donkere varianten kun je sneller afvallen. Dat blijkt uit onderzoek gevoerd aan Tufts University in Massachusetts.

Gedurende 8 weken kregen 81 mannen en vrouwen tussen 40 en 65 jaar een menu voorgeschoteld. Ze aten allemaal hetzelfde menu en dezelfde hoeveelheid, alleen kreeg de ene groep producten van bruine bloem geserveerd terwijl de andere het met producten van witte bloem moest doen. De ene groep had dus meer vezels terwijl de andere groep eerder vezelarm at.

De wetenschappers vergeleken het gewicht, het metabolisme, de bloedsuikerspiegel, het hongergevoel en het gevoel van vol te zitten bij de deelnemers.

Lees ook hoe je extra gewicht kunt verliezen door te wandelen

De voordelen van bruine producten

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan het eten van bruine rijst of pasta, zo blijkt uit de studie.

  • Meer volle granen eten helpt je gewicht te verliezen
  • Je metabolisme versnelt wanneer je voor bruin kiest
  • Het kan je helpen tot 100 calorieën minder per dag te eten, maar liefst 700 per week dus
  • De deelnemers die de bruine varianten aten, produceerden meer T-cellen, die tegen infecties werken
  • De ‘bruine groep’ had meer goede bacteria in hun darmen dan de andere groep

Zelfde effect als een wandeling

Het effect ervan is vergelijkbaar met dat van een stevige wandeling van 30 minuten zo zeggen de wetenschappers. Hoog tijd dus om vanaf nu enkel nog die bruine varianten te eten. Dat betekent natuurlijk wel niet dat je die wandelingen moet skippen. 😉

Wandelen jullie graag samen? Hier lees je waarom het zo goed is voor je relatie. 

Meer tips voor een gezonde levensstijl:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content