15 tips voor meer zelfvertrouwen

Echte schoonheid zit vanbinnen, en wel in de vorm van zelfvertrouwen. Kan jouw zelfverzekerdheid wel een opkikker gebruiken? Volg dan deze 15 tips en geef je eigenbeeld een instant boost. 

  1. Verzorg jezelf goed langs de binnen- en de buitenkant. Eet gezond, beweeg voldoende, trek mooie, verzorgde kleding aan en maak tijd vrij om je haar en make-up te verzorgen. Hoe je er aan de buitenkant uitziet, heeft invloed op je binnenkant en dat heeft niets met oppervlakkigheid te maken.
     
  2. Maak een lijstje met taken die je te lang hebt uitgesteld en rond ze consistent één voor één af zoals het hoort.
     
  3. Let op je houding en verbeter ze waar nodig. Trek regelmatig aan dat denkbeeldige touwtje dat aan de kruin van je hoofd hangt, hef je hoofd op, zet je schouders recht, laat die aardappelzak achterwege en focus op je core door te streven naar sterke buikspieren.
     
  4. Glimlach zachtjes, de hele dag door.
     
  5. Stel elke dag een haalbare to-do lijst op en schrap letterlijk de taken die je hebt afgerond. Dat werkt bovendien ook heel ontspannend.
     
  6. Besef dat iedereen fouten maakt. Schaam je er niet voor, maar leer er uit.
     
  7. Ga elke ochtend voor de spiegel staan en geef jezelf luidop één oprecht compliment.
     
  8. Hang op je prikbord een lijst met dingen waar jij goed in bent. Vul die lijst regelmatig aan en overloop hem even als je in een dipje zit.
     
  9. Fake it ‘till you make it. Mensen die doen alsof ze veel zelfvertrouwen hebben, zullen dat na een tijdje ook echt krijgen.
     
  10. Schaaf je algemene kennis bij. Intelligentie is een grote bron van zelfvertrouwen.
     
  11. Doe elke dag een goede daad voor iemand anders en geef jezelf daarna gerust een schouderklopje.
     
  12. Oogst wat je zaait: geef regelmatig een oprecht(!) compliment aan iemand anders en krijg er daardoor ook meer terug.
     
  13. Vermijd pessimisten en doemdenkers en omring je met positivo’s en mensen die je gelukkig maken en jou aanvaarden zoals je bent.
     
  14. Accepteer complimenten. Reageer met een “Oh, dankjewel, wat lief’ in plaats van een ‘hmm, zal wel’, ‘ach nee, ik zie er niet uit’ of ‘dat zal wel toeval zijn.’
     
  15. Geef mensen een stevige handdruk. Slappe handen geven mensen het gevoel dat ze met je voeten kunnen spelen. Geef manipulators geen kans en zet ze vanaf het eerste moment op het verkeerde been. Je zal meer respect krijgen en dat boost jouw zelfvertrouwen.

Lees ook

Deze lippenstiften overleven een hele dag.

Maak komaf met roodheid op je gezicht.

Elke vrouw moet deze kortfilm zien!

Partner Content

Gesponsorde content