Dagcrèmes getest en goedgekeurd door onze beautyredactrice

De queeste naar de perfecte dagcrème is niet altijd makkelijk, onze beautyredactrice Franciska ging aan het testen en vond 7 dagcrèmes die zeker het proberen waard zijn. 

Ik kan niemand dé perfecte dagcrème aanraden: die hangt volledig af van je huidtype (dat bovendien kan veranderen), de probleempjes die je wil aanpakken (rimpels, niet-egale teint, dehydratatie...) en het moment van het jaar. Zo zal een vettere huid liever een geltextuur hebben dan een rijke crème, terwijl een droge(re) huid beter gebaat is bij een rijke textuur. En gebruik je in de zomer doorgaans liever een frisse textuur die snel intrekt dan een rijke crème die een laagje op je huid kan achterlaten dat perfect is om je huid tegen guur winterweer te beschermen. Maar deze dagcrèmes heb ik in het verleden en heden graag gebruikt.

1. Ultra Facial Cream van Kiehl's

Een goede, hydraterende dagcrème voor praktisch elk huidtype die 24u hydratatie belooft. Ze vermindert het vochtverlies van de huid door vocht uit de omgevingslucht te halen. Een travel size van deze crème is een goed idee als je een lange vlucht voor de boeg hebt. De crème trekt snel in en hydrateert je huid mooi. De frissere, nog luchtigere Oil-Free Gel Cream-versie is perfect voor hete zomerdagen.

2. Day Cream van Verso Skincare

Het Zweedse cosmeticamerk ontdekte een nieuwe, minder agressieve vorm van retinol (een afgeleide van vitamine A) die nog beter inspeelt op huidveroudering. Het complex Retinol 8 bevat die unieke afgeleide van vitamine A en polyfenolen en belooft rimpels gladder te strijken, de huidbarrière te verstevigen, pigmentproblemen te verminderen en de huid meer energie en zuurstof te geven voor een fijnere, meer stralende huid. Deze dagcrème voedt en beschermt de huid en stimuleert de collageenproductie om huidveroudering tegen te gaan. Je hebt weinig product nodig om je gezicht en hals in te smeren en de gelige crème trekt (in mijn huid) snel in. Mijn huid voelt de hele dag goed gevoed aan en mijn voorhoofdsrimpeltjes vielen na een maand smeren inderdaad minder op.

3. Gorgeous Face Cream van Rain Pharma

Toen het Belgische merk net zijn skincare had gelanceerd, heb ik het volledige pakket uitgeprobeerd en ik was onder de indruk van de producten. Geen poespas en dure marketingpraatjes, deze producten zijn gewoon goed en doen wat ze beloven. Deze dagcrème is bedoeld voor de normale huid (er is een fluïde voor de vettere huid en een balm voor de droge huid) en belooft de huid te voeden en beschermen dankzij ondermeer jojoba- en amandelolie, glycerine en aloë vera.

4. Aquasource Gel van Biotherm

Héérlijk frisse geur en een erg aangename geltextuur voor een normale tot vettere huid, maar het gamma heeft tegenwoordig een product voor elk huidtype. Deze hydraterende crème met Life Plankton is ideaal als je je huid een vochtboost wil geven en belooft zeven uur hydratatie.

5. HydraQuench Cream van Clarins

Ik heb altijd travelsize exemplaren van deze hydraterende dagcrème klaarliggen omdat ik weet dat ze mijn huid tijdens een lange vlucht of in ruimtes met veel airconditioning goed gevoed houdt. (Ik ben ook fan van het gelijknamige masker.)

6. Ibuki Multi-Solution Gel van Shiseido

Deze gel valt niet onder de categorie traditionele dagcrème, want je gebruikt ze op huidprobleempjes om ze snel en effectief op te lossen: puistjes, roodheden, droge vlekjes... Klinkt als onmogelijk, maar dit werkt echt. Ik gebruik het als ik een occassioneel puistje heb of last heb van heel droge vlekjes in de winter. Een paar dagen aanbrengen en het probleem is opgelost. Het piepkleine potje kan je makkelijk in je handtas kwijt zodat je het bij elk probleempje overal kan bovenhalen.

7. Hydra Life Pro-Youth Silk Creme van Christian Dior

Een heerlijk romige textuur en een goed hydraterende crème voor de droge tot normale huid. Drie bloemenextracten stimuleren de aquaporines (de kanaaltjes die de huidcellen van vocht voorzien) en de collageenproductie voor een vollere, goed gevoede huid.

Franciska Bosmans Beautyredactrice Franciska Bosmans matcht haar parfum met haar humeur, haar nagellak met haar drankje en bestelt bij elke gin-tonic een watertje om een gedehydreerde huid tegen te gaan. 

Lees alle artikels van Franciska hier.

Lees ook: 

Partner Content

Gesponsorde content