De lekkerste parfums voor het najaar

Van onze favoriete oosterse geuren over de beste nieuwkomer tot het lekkerste parfum voor een date: wij snuffelden aan de nieuwe lading parfums en delen met plezier onze prijzen uit.

Parfum

1. De persoonlijkste nichegeur

Nichegeuren zijn (vaak) origineler en gewaagder dan traditionele. Als je het graag persoonlijker en exclusiever hebt, probeer dan Molécule 234.38 van Zarkoperfume (€ 109 voor 100 ml). Gebaseerd op één molecule die reageert met je feromonen en zo een hoogstpersoonlijke geur creëert die tien uur lang evolueert. Erg subtiel, maar ook erg verleidelijk.

2. Het best designer-DNA

In deze nieuwe parfums herken je duidelijk het DNA van het modehuis. In Decadence van Marc Jacobs (€ 85,55 voor 50 ml) voel je dat DNA meteen: de Amerikaanse ontwerper liet zich voor de flacon inspireren door zijn handtassen met klassieke belijningen. De houtachtige geur zelf is zwoel met pruim, iris, saffraan, sambacjasmijn, Bulgaarse roos, iriswortel, vetiver, amber en papyrushout.

3. Het mooist op onze kaptafel

Omdat een mens mag dromen, nomineren we dit kristallen collector’s item van Living van Lalique (€ 1.200, bij Place Vendôme in Waregem). Vier vakmensen werkten aan elke flacon. Er is ook een versie van € 12.000, afgezet met bladgoud. Voor mensen zoals wij: er is nog altijd de irisgeur zelf in een simpele flacon, voor een schamele € 83 voor 50 ml.

4. Franciska’s favoriet

Onze beautyredactrice Franciska Bosmans heeft natuurlijk zelf ook een favoriet: Les Infusions Fleur d’Oranger van Prada (€ 124,74 voor 100 ml). Franciska: “Infusion d’Iris, een van mijn favoriete parfums aller tijden, heeft er een zusje bij. Deze oranjebloesemgeur heeft diezelfde zachtheid die doet denken aan een stuk goede ouderwetse zeep – en dat bedoel ik absoluut als compliment. Heel subtiel, delicaat en een vleugje zomers met neroli, mandarijn, oranjebloesem, tuberoos en sambacjasmijn.”

5. De beste first date-geur 

Omdat bij een hot date ook een lekker geurtje op je huid hoort, stellen we je graag Loverdose Red Kiss van Diesel (€ 70 voor 50 ml) voor: een zoete, bedwelmende geur met bergamot, cassis, groene appel, oranjebloesem, abrikoos, hazelnoot, cacao, amber, tonkaboon en patchoeli.

6. De indrukwekkendste nieuwkomer

Het was erg lang wachten, maar deze herfst lanceerde Miu Miu eindelijk zijn eerste geur. Miu Miu Eau de Parfum (€ 82,50 voor 50 ml) is, net als de ontwerpen van Miuccia Prada, speels en een tikje meisjesachtig, met de frisse geur van lelietjes-van-dalen, een combinatie van roos, jasmijn en groene noten, hout en patchoeli. En dan die blauwe flacon...

 

Lees ook:

Zo voorkom je droge handen 

De perfecte manicure in 7 stappen 

Partner Content

Gesponsorde content