Fingerfood: hapjes om je vingers bij af te likken!

Fingerfood is de verzamelnaam voor allerlei kleine hapjes die meestal met de vingers worden gegeten. Met deze minihapjes komen je gasten altijd aan hun trekken, of ze nu vegetariër zijn, graag een stukje vis of vlees eten, zich willen warmen met een soepje of echte zoetekauwen zijn. Met behulp van de zeventig originele recepten uit dit boek kun je zelfs een heel menu samenstellen.

Wij brengen er deze week alvast eentje voor elke dag!

De rest van deze fingerlicking receptjes vind je hier:
'Fingerfood en andere heerlijke minihapjes', Dominique Wynter
ISBN 9789002252006, € 14,95
Een uitgave van Standaard Uitgeverij

Vijgenhapjes met Brie en noten
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 2 min
Moeilijkheid: *
Kostprijs: **

Voor 8 hapjes

  • 8 verse rijpe vijgen
  • 5 el vloeibare bloemenhoning
  • 3 el xeresazijn
  • 200 g verse rijpe Brie (liefst van rauwe melk, type Brie de Meaux)
  • 16 walnoten
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Verwarm de ovengrill voor.
  2. Leg 8 papieren muffinvormpjes op en serveerbord.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Knip  de vijgen bovenaan kruiselings driemaal in met een schaar zodat de vijg mooi openvalt.
  5. Zet de vijgen op de bakplaat.
  6. Meng de honing met de azijn. Lepel in elke vijg een beetje van de honingdressing.
  7. Zet de vijgen een paar minuten onder de ovengrill.
  8. Snijd de korst van de brie en snijd de brie in 8 stukken.
  9. Hak de walnoten eventueel fijn en meng ze met de rest van de honingdressing.
  10. Leg iedere vijg in een muffinvormpje.
  11. Leg op iedere vijg een stuk brie en werk af met de walnoten.
  12. Bestrooi met peper en serveer.

Partner Content

Gesponsorde content