Fingerfood: Chutney van rode biet met peperkoek en geitenkaas

Een nieuw receptje uit het boek 'Fingerfood' om je vingers bij af te likken.

Wij brengen er deze week alvast eentje voor elke dag!

De rest van deze fingerlicking receptjes vind je hier:
'Fingerfood en andere heerlijke minihapjes'
Dominique Wynter, ISBN 9789002252006, € 14,95
Een uitgave van Standaard Uitgeverij

 

Voorbereiding: 20 minuten
Kooktijd: 1u15
Moeilijkheid: *
Kostprijs: *

Voor 6 hapjes

  • 100 g zachte geitenkaas (type Chavroux)
  • 1 el melk
  • 3 sneetjes peperkoek
  • enkele blaadjes rucola

    Voor 2 potten van 450 g chutney:

– 100 g gekookte rode biet
– 400 g uien
– 400 g tomaten
– 2,5 dl ciderazijn
– 1 kaneelstok
– 10 jeneverbessen
– 5 laurierblaadjes
– 200 g suiker
– zout

Bereiding:

  1. Maak eerst de chutney.
  2. Snijd de rode bieten fijn.
  3. Pel de uiten en snijd ze fijn. Ontvel ook de tomaten, ontpit ze en snijd ze in blokjes.
  4. Doe de uien samen met de azijn in een kookpot. Laat 15 minuten koken.
  5. Voeg de rode bieten toe.
  6. Doe de kaneelstok, de jeneverbessen en de laurierblaadjes in een stukje neteldoek en bind dicht.
  7. Voeg het kruidentuiltje toe samen met een mespuntje zout. Laat 1 uur op een zacht vuur koken.
  8. Doe er de suiker bij en laat nog even sudderen tot alle suiker is opgelost.
  9. Verwijder het kruidentuiltje en giet de chutney in potjes. Laat afkoelen en goed koud worden in de koelkast.
  10. Roer de geitenkaas smeuïg met de melk.
  11. Snijd de peperkoek in driehoekjes. Rooster kort in de broodrooster.
  12. Verdeel de geitenkaas over de driehoekjes.
  13. Werk af met een beetje chutney en een blaadje rucola.

Klik hier voor het receptje van maandag
Klik hier voor het receptje van dinsdag
Klik hier voor het receptje van woensdag
Klik hier voor het receptje van donderdag

Partner Content

Gesponsorde content