Recept: 3x veggie!

Op zoek naar kookinspiratie, maar geen liefhebber van vlees of vis? Hier vind je 3 vegetarische gerechten die makkelijk zijn te bereiden!

loempia

Recept 1: Vegetarische mini-loempia's

Voor de kleine honger of als voorgerechtje.

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 kleine spits- of Chinese kool – 2 bosuitjes – 250 g sojascheuten – 1 teentje knoflook – 1/2 verse chilipeper – 1 cm verse gember – 30 g hazelnoten – verse koriander (naar smaak) – 1 pakje loempiavellen – maïzena – zoetzure saus

Bereiding

Snijd de bosuitjes, de chilipeper en gember fijn. Fruit deze 5 minuten met een beetje olijfolie in de pan. Snijd ondertussen de spitskool in fijne reepjes en bak ook deze even bij de andere groenten. Voeg als laatste de gehakte hazelnoten, de sojascheuten en de koriander toe. Kruid af met peper en zout.
Neem het loempiavel, leg het in een hoek en vul het met enkele lepels van het groentemengsel. Rol hem op en plak hem dicht met een papje van maïzena en water. Herhaal dit tot de groentevulling op is.

Frituur vervolgens de loempia's op 180°C tot ze goudbruin zijn en serveer ze met zoetzure saus. Smakelijk!

bron: http://www.smulweb.nl/recepten/1372714/Makkelijke-vegetarische-loempias

groentenmasala

Recept 2: Groene aardappel-doperwtencurry

Dit recept vraagt wat meer tijd en geduld, maar het resultaat van je oosterse kookkunsten smaakt heerlijk!

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 kg vastkokende aardappels (bv. Charlotte) – 200 g diepvriesdoperwten – 1 grote ui – 2 tenen knoflook – 1 flinke tomaat – 4 takjes koriander – 2 el olie – 1 blik kokosmelk (400 ml) – zout

Voor de groene masala

2 el arachideolie – 1/2 cm verse gemberwortel – 1 tl venkelzaad – 2 kruidnagels – 1 tl gemalen kurkuma – 2 groene kardemompeulen – 1/2 groen pepertje – 1/2 tl korianderzaad – 6 takjes koriander – 1 kaneelstokje

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gedurende 10 minuten. Giet ze af, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes. Doe voor de masala alle ingrediënten, behalve de kaneel, in een keukenmachine en maal alles tot een fijne, groene pasta. Bak de pasta met het kaneelstokje op een middelhoog vuur en roer tot de olie zich van de pasta scheidt. Meng de aardappelblokjes erdoorheen en verwijder het kaneelstokje. Pel en snipper de ui en de knoflook. Ontvel dan de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij de koriander fijn.

Verhit olie in een pan en fruit de ui tot glazig, voeg er de knoflook en tomaten aan toe tot alle vocht verdampt is. Voeg dan de kokosmelk en wat zout toe en laat de saus nog 10 minuten zacht sudderen. Schep de aardappelblokjes in de masala en roer de bevroren erwten erdoorheen. Kook nog 5 minuten zachtjes mee. Serveer in een leuke kom en bestrooi de curry met verse koriander.

bron: http://www.elleeten.nl/Recepten/Groene-aardappel-doperwtencurry

aubergine

 

Recept 3: Veggie gevulde aubergines

Groenten troef in dit lekkere en gezonde gerecht.

Ingrediënten (voor 4 personen)

400 gr quorn – 2 aubergines – 1 courgette – 200 gr pompoen (vruchtvlees) – 1 rode ui – 2 teentjes knoflook – 800 gr aardappelen – 2 el kruiden (verse tijm, oregano, rozemarijn) – 2 blaadjes salie – 150 g feta – 50 gr walnoten – melk – boter – olijfolie – 1 tl gemalen komijn – nootmuskaat – peper – zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de courgette, pompoen en rode ui in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Hak de walnoten fijn en verbrokkel de feta.

Snijd de aubergines in twee helften, hol ze wat uit en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng het met de courgette, pompoen, uit, knoflook, noten en een scheutje olie. Kruid af met komijn, verse kruiden, salie, peper en zout.

Bak de quorn even in wat olie. Schep hem met de helft van de verbrokkelde feta door de groenten. Vul er de aubergines mee en bestrooi ze met de overgebleven fetabrokjes. Zet 20 à 25 minuten in de oven.

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pureer ze met wat melk en boter en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Serveer de puree bij de aubergines. Extra lekker met rucola erbij.

bron: http://www.libelle-lekker.be/recepten/zoeken/17071/veggie-gevulde-aubergines/

Partner Content

Gesponsorde content