Recept: 4 x hotdog deluxe

Vergeet de zweetgeur van voetbalkleedkamers, formica tafels en kantines. De hotdog heeft zich definitief bevrijd van zijn muffe imago en hoort nu – met dank aan de foodtruck-cultuur – thuis in de categorie gourmet food.

Heerlijke hotdog recepten

Chef-kok Stéphane Reynaud doet in zijn kookboek Hotdogs De Luxe zijn beste hotdog recepten uit de doeken. Wat denk je bijvoorbeeld van een lekkere weense worst met schapenkaas, munt en kersenconfituur. Of cervela met munster, peer, mosterd en komijn? Wij delen alvast onze vier favoriete recepten voor gourmet hotdogs.

Berliner

Berliner

Voor 4 hotdogs

Snij 150 g harde kaas (bv. Cantal) in plakjes. Snij 2 lente-uitjes fijn. Meng 1 tl tomatenpuree met 1 el ketchup, 1 el olijfolie en de lente-uitjes. Pocheer 4 Frankfurter-worsten 3 minuten in net niet kokend water. Snij 4 broodjes open en bestrijk ze met de tomatensaus. Leg de worsten erop en dek af met de kaas. Verwarm de hotdogs 5 minuten in de oven. Werk af met shiso-scheuten.

Viva

Viva<strong data-lazy-src=

Voor 4 hotdogs

Snij 1 aubergine, 1 courgette en 100 g ontpitte zwarte olijven in kleine blokjes. Snipper 2 lente-uitjes fijn. Pel 1 rode ui en snij fijn. Hak 1 bosje basilicum fijn. Stoof de aubergine, lente-uitjes en rode ui 15 minuten in olijfolie. Voeg dan de courgette, olijven en 1 tl Provençaalse kruiden toe. Laat nog 5 minuten stoven. Voeg het basilicum toe. Verwarm de oven voor op 160°C. Rooster 4 chipolata's in een grillpan. Verwarm 4 broodjes 5 minuten in de oven. Snij de broodjes open, leg de chipolata's erop en werk af met de groenten.

Sultan

Sultan

Voor 4 hotdogs

Schil 2 pastinaken en 2 wortelen. Snij in staafjes. Pel 2 uien en snipper ze fijn. Pel 2 teentjes knoflook en pers ze uit. Schil 50 g gember en snij fijn. Snij 2 tomaten in blokjes. Stoof de uien, knoflook en gember in olijfolie. Voeg de pastinaak en wortelen toe. Doe er een beetje groentebouillon bij en breng op smaak met 1 el ras el hanout. Laat 12 minuten sudderen. Schep de groenten uit de pan en laat de bouillon inkoken. Roer 1 el harissa erdoor. Meng de saus met alle groenten. Hak 6 stengels bieslook fijn. Rooster 4 merguezworsten 10 minuten in de grillpan. Verwarm de oven voor op 160°C. Verwarm de broodjes 5 minuten in de oven. Snij ze open en leg de worsten erop. Werk af met de groenten en bieslook.

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content