3 x heerlijk gezond ontbijten

Weekend. Tijd om te genieten van een heerlijk ontbijt. Met deze drie gezonde receptjes zit je goed. 

Havermout met amandelmelk

Breng een liter amandelmelk aan de kook. Roer er vervolgens 100 g havermout en 1 theelepel kaneel door. Laat enkele minuten koken op een laag vuurtje. Voeg suiker of honing toe naar smaak. Snij een appel in blokjes en gebruik als garnituur voor bij de pap. Voeg tenslotte nog een beetje kaneel toe. Smakelijk! 

Havermout

Pannenkoeken met rode vruchten

Mix 250 g zelfrijzende bloem, 5 dl melk, 3 eieren en een zakje vanillesuiker in de blender. Bak pannenkoeken. Plet daarna 150 g rode vruchten en meng met 300g roomkaas. Bestrijk de pannenkoeken met het mengsel. Voeg rode vruchten toe en rol de pannenkoek op. Smullen maar. 

Pannenkoek

Brood met gegrilde courgette

Rooster sneetjes brood. Strijk een laagje platte kaas over de boterhammen. Kruid met peper, zout en bieslook.  Doe een beetje olie in een grillpan en bak schijfjes courgette. Beleg de boterham met platte kaas met de schijfjes courgette. 

Courgette

Hou je van brood? Hier lees je receptjes voor gezond en origineel broodbeleg. Drink jij graag een kopje thee bij het ontbijt? Hier vind je cadeautjes voor theeliefhebbers. Misschien serveer je er graag een stukje chocoladetaart bij. Hier leer je hoe je hem zelf maakt. 

Partner Content

Gesponsorde content