3 x originele visrecepten

Dat vis gezond is, hoeven we je niet meer te vertellen. Dat het op verschillende manieren kan klaargemaakt worden misschien wel? Hier zijn alvast 3 gezonden recepten met vis!

1. Zalmtaartjes met looksaus

zalm

Ingrediënten (voor 18 zalmtaartjes)

4 à 5 aardappelen (gepureerd) – 450 gr zalm – 1 ei – 1 citroen – 1 el bloem (plus extra) – handjevol peterselie – zout – peper – olijfolie – 1/2 kop Griekse yoghurt – 1 tl fijngehakte bieslook – 1 teentje knoflook – 1 tl citroensap

Bereiding

Meng in een grote kom de aardappelpuree, de zalm en het ei. Let erop dat de zalm goed schoongemaakt is! Rasp de schil van een citroen en voeg dit samen met de peterselie en de bloem toe aan de puree. Voeg zout en peper toe naar eigen smaak. Rol balletjes van 4 à 5 cm uit het deeg en leg ze op een werkblad, strooi er bloem over en duw de balletjes plat tot taartjes. Laat de taartjes afkoelen in de koelkast gedurende een uur. Bak enkele taartjes in wat olie in de pan voor 5 à 6 minuten.

Meng voor de saus de yoghurt, citroensap, bieslook en gehakte knoflook in een kleine kom. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe. Laat de saus gedurende 15 minuten rusten en dien ze dan op bij de zalmtaartjes.

bron: vikalinka.com

2. Nasi goreng met makreel

nasi-makreel

Ingrediënten (voor 4 personen)

225 gr langkorrelrijst – 2 makrelen van 175-225 gr – 2 grote eieren – zonnebloemolie – 6 sjalotten, in dunne ringen – 175 gr gepelde, gekookte Noorse garnalen – 1 el lichte sojasaus – komkommer (in plakjes gesneden) – 4 fijngehakte lente-uitjes – zeezout – zwarte peper

Nasi goreng

3 el arachideolie – 4 teentje knoflook, grof gehakt – 5 sjalotten, grof gehakt – 15 gr geroosterde gezouten pinda's – 6 rode pepers, grof gehakt – 1 el tomatenpuree – 1/2 tl trassi (gedroogde garnalenpasta) – 1 elk ketjap manis (zoete sojasaus)

Bereiding

Meng alle ingrediënten in de keukenrobot tot een fijne pasta. Kook de rijst gedurende 15 minuten tot hij beetgaar is. Giet af en laat afkoelen. Verhit de grill op de hoogste stand. Bestrooi de makreelfilets met peper en zout. Bestrijk de bakplaat met olie en leg de makrelen erop. Grill ze aan beide kanten gedurende 4 minuten. Laat afkoelen en verdeel het vlees in grote stukken. Let op dat er geen graten meer bij zitten!

Klop de eieren los met zout en peper. Verhit wat olie in een pan en maak 3 dunne omeletten. Bak ze tot het ei bovenop gestold is, keer ze om en bak ze ook aan de andere kant een paar seconden. Rol de omeletten op en laat afkoelen. Snijd ze daarna in smalle reepjes.

Giet een laagje van 1 cm zonnebloemolie in een pan, voeg er de sjalotten aan toe en laat ze krokant en goudbruin bakken. Laat ze achteraf uitlekken op keukenpapier.
Schep 2 el van de olie van de sjalotten in een grote wok en verhit tot er damp vanaf komt. Voeg 2 el van de nasigorengpasta toe en roerbak 2 min.

Voeg de gekookte rijst toe en roerbak op een hoog vuur nog eens 2 minuten tot de rijst door en door warm is. Voeg er de garnalen, reepjes omelet, gebakken sjalotten en stukjes makreel aan toe. Roerbak nog 1 minuut. Voeg de sojasaus, komkommer en bijna alle lente-uitjes toe. Meng alles goed door elkaar en schep in een grote voorverwarmde schaal. Strooi er de overgebleven lente-uitjes overheen en je kan het serveren!

bron: Elle eten

3. Tonijnsteak met sesamzaadjes en limoen-gembervinaigrette

Tuna

Ingrediënten

3 el zwarte sesamzaadjes – 3 el witte sesamzaadjes – 2 stukken tonijn (500 gr) – 1 tl wasabipasta – 1 tl olie (olijfolie, ...) – 1 tl versgeperst limoensap (of azijn) – 1 tl geraspte gember – zout – peper- 3 tl avocado-olie – groene salade

Bereiding

Doe de zwarte en witte sesamzaadjes in een kom. Droog de tonijnfilets en smeer ze aan beide kanten in met een beetje wasabipasta. Kruid de vis af met peper en zout en dep hem in de sesamzaadjes zodat beide kanten goed bedekt zijn.

Verhit wat olie in een pan en leg de tonijnfilets erin. Bak de vis voor ongeveer 2 minuten en draai hem dan om. Laat ook de zijkanten gedurende 1 minuut kort bakken. Let erop dat de sesamzaadjes niet te snel bruin worden, zet in dat geval het vuur wat lager. Laat de vis vervolgens afkoelen op een bord.

Meng voor de vinaigrette het limoensap, de gember en de olie in een kleine kom en kruid af met peper en zout. Snijd de tonijnfilets in schijfjes en verdeel ze over een bord. Giet er wat van de vinaigrette overheen. Werk af met wat groene salade.

bron: Steamy Kitchen

Lees ook: 

3 x heerlijk gezond ontbijten

3 x origineel en gezond broodbeleg

Partner Content

Gesponsorde content