Koele watermeloen gazpacho met wrongel en basilicumolie

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal personen: 6

Ingrediënten:

  • 1 kg watermeloen, geschild en zaadjes verwijderd
  • ½ rode paprika, fijngesneden
  • ½ komkommer, geschild en fijngesneden
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • een kleine handvol verse basilicum
  • ½ tl zeezout
  • 2 el extra vergine olfijolie, plus extra om te besprenkelen
  • 3 el rodewijnazijn
  • 1 of 2 handen vol ijsblokjes
  • 4 el verse geitenwrongel
  • een kleine handvol kleine blaadjes gewoon of Thais basilicum, om te serveren

Voor de basilicumolie:

  • een handvol basilicumblaadjes
  • een handvol Thais basilicum (of een andere soort)
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • sap van ¼ citroen
  • zeezout en vers gemalen zwarte peper

Bereiding:

Snijd 100 g van de watermeloen in blokjes en zet ze opzij. Verwerk de rest van de watermeloen, de rode paprika, de komkommer, de sjalotten, het basilicum, het zout, de olie en de azijn in een keukenmachine tot een gladde massa. Leg twee vellen keukenpapier in een zeef, giet de massa door de zeef en giet de gezeefde vloeistof in een maatbeker. Voeg de ijsblokjes toe en zet in de koelkast.

Maak intussen de basilicumolie. Verwerk de basilicumblaadjes, de olie, het citroensap en een beetje zout en paper in een keukenmachine tot een gladde olie. Zeef deze en zet opzij.

Maak met behulp van twee warme lepels quenelles (langwerpige balletjes) van de geitenwrongel. Leg in elk bord één quenelle.

Verdeel de blokjes watermeloen over de borden, giet voorzichtig de watermeloengazpacho in de borden en let erop dat je de quenelle geitenwrongel niet stukmaakt. Besprenkel elk bord met een halve theelepel basilicumolie en bestrooi met enkele blaadjes basilicum om het af te maken.

Nog meer Skinny/Wicked receptjes vind je hier:

Partner Content

Gesponsorde content