8 hotspots op Ibiza

Ibiza is veel meer dan een feesteiland. Het is een droombestemming met beschutte baaien, hippe loungeplekken en stijlvolle boetiekhotels. Wij verklappen je de stijlvolste places to be

1. Funky suites

Er zijn maar vijf suites in The Giri Residence, maar wat voor suites! De 150 jaar oude finca kreeg een erg funky interieur. Elke suite is ingericht met natuurlijke materialen en designmeubels. Het boetiekhotel biedt een al net zo blits restaurant, café, zwembad en spa. En omdat het zo intiem is, voelt het echt als een superstijlvolle 'home away from home' in het authentieke dorp Sant Joan.

The Giri Residence – Calle Principal 5 – San Juan

The Giri Residence

 

2. Yoga & co

Ibiza is een feesteiland, maar ook precies het tegenovergestelde: een oase om tot rust te komen en jezelf opnieuw uit te vinden. Een van de beste plekken daarvoor is Atzaró, een agroturismo met landelijke kamers te midden van de sinaasappelplantages, perfect om te relaxen tussen de waterpartijen en het groen. Er worden ook lessen pilates, yoga en stretching gegeven. De wellness biedt een keur aan behandelingen, waaronder ayurvedische massages van 1,5 tot 2,5 uur! Voor een extreme zen make-over.

Atzaró – Carretera Sant Joan Km 15  – Santa Eulália

Atzaro

 

3. De mooiste spa

Hacienda Na Xamena heeft de mooiste spa van Ibiza. Een oase van goede smaak, op een van de meest ongerepte plekken van het eiland. De uitgebreide wellness met zeewater ligt hoog op een klif, met watervallen in terrassen, jacuzzi's en een spectaculair uitzicht over de Middellandse Zee. Ook voor lekker eten kun je terecht in de Hacienda, zonder dat je er hoeft te logeren. Kies voor gourmetrestaurant La Nube in de stijl van 1001-nacht, of de hippe Eden-lounge bij het zwembad.

Hacienda Na Xamena – Urbanización Na Xamena s/n – San Miguel

Hacienda Na Xamena

 

4. Genieten in galop

Vier raspaarden wachten je op in Can Curreu. Of je nu met wapperende haren over het strand wilt rijden, of bij volle maan het platteland verkennen: het kan allemaal. Zowel voor beginners als voor gevorderden zijn er de juiste routes en begeleiders. Geniet daarna verder in de tuin vol bloeiende planten als oleander en bougainville. Can Curreu biedt ook kamers en een restaurant.

Can Curreu – Carretera Sant Carles km 12 – Santa Eulária del Riu

Can Curreu

 

5. Romantiek met de voeten in het zand

Aan de oostkust, met uitzicht over de baai Sol d'en Serra, ligt beachclub Amante. Superstijlvol, met een eigen look én een eigen sound: eigen deejays en zelfs een eigen cd-reeks. De setting oogt bovendien puur en romantisch. Je drinkt er je cocktail op de comfortabele ligbedden. Lunchen en dineren kan met de voeten in het zand. Voor een bijzondere avond met z'n tweeën moet je zeker de Amante Table reserveren bij kaarslicht op het strand, met discrete bediening. Op het menu staan exquise mediterrane gerechten.

Amante – Sol den Serra, Calle Fuera s/n – Santa Eulália

Amante

 

6. Naomi achterna

Welke aanbeveling is er beter voor een restaurant dan dat sterrenchef Sergio Herman het er top vindt? Visrestaurant Es Torrent ligt aan een beschutte baai. Met de voetjes in het zand proef je er specialiteiten van het huis, zoals paella met vis en zeevruchten, een stoofgerecht van garnalen of kreeft en gebakken verse vis. Naomi Campbell genoot er ook al, wanneer jij?

Es Torrent – Playa d'Es Torrent – Sant Josep

Es Torrent

 

7. Sunset a la playa

Experimental Beach is de ideale loungeclub om met een cocktail in de hand te genieten van de nacht. Je zit er op de eerste rang om de zon te zien zakken in een fonkelende zee. Loungemuziek klinkt op de achtergrond. Voor lekkere tapas zoals gegrilde groene pepers kun je hier ook terecht. Wil je uitgebreider eten, dan best online reserveren.

Experimental Beach Ibiza – Playa d'es Codolor – Salinas – Ibiza 

Experimental Beach Ibiza

 

8. Bij Bob in bed

Wil je vlak aan zee logeren, met goede muziek dag en nacht? Santos heeft al legendarische feestjes op het palmares staan. Aan het zwembad geniet je van funk, soul, rock en loungemuziek, vaak met live dj's. En je hoeft na het feestje niet meer weg, want je kunt er nog slapen ook. Je logeert er in witte trendy juniorsuites, ingericht door Il Mio Design Studio. Die zijn alle 36 naar een muziekheilige genoemd, zoals San Dylan en Santa Janis. Ideale logies als je wel van een feestje houdt.

Santos Ibiza Coast Suites – Calle Bruc 3 – Playa d'en Bossa

Santos Ibiza Coast Suites

Partner Content

Gesponsorde content