8 x heerlijke restaurants op je citytrip naar Barcelona

Barcelona is in elk seizoen een topbestemming voor een citytrip, met aangename temperaturen het jaar rond. Op warmere dagen kun je er chillen op zalige dakterrassen en andere plekken op niveau. Feeling verklapt je  8 overheerlijke restaurants waar je zeker eens moet langsgaan op je volgende citytrip naar het Catalaanse Barcelona

1. Hotspot aan zee

De strak vormgegeven Wet Bar van het W Hotel is de perfecte plek om van je cocktail te nippen, met uitzicht op de Middellandse Zee, het strand van Barceloneta en de skyline van Barcelona. Dit is de nieuwste hippe hotspot voor de beautiful people om te zien en gezien te worden. Happy hour is op vrijdagmiddag. Wil je daarna iets eten op het strand, dan is beachclub Salt, ook onderdeel van hetzelfde W Hotel, een aanlokkelijke optie. Alleen al vanwege de gourmetburgers en de verleidelijke desserts die je in het restaurant kan krijgen.

Wet Deck & Salt – Plaça de la Rosa dels Vents 1 

Wet Deck & Salt

2. Swingen op Montjuic

La Caseta del Migdia, het barretje op het uitzichtpunt Mirador del Migdia in Monjuic , is het best bewaarde geheim van Barcelona. Je komt er met de kabelbaan Funicular Montjuic. Boven op de berg, onder de sterrenhemel, geniet je van een gezellige sfeer, lekkere gerechtjes en swingende muziek. Als je ten volle wil genieten van je citytrip in Barcelona, ga dan zeker eens langs in deze bar!

La Caseta del Migdia

La Caseta del Migdia

3. Kunst vanuit de hoogte

In het befaamde Park Güell, hoog op de heuvel van El Carmel, vergaap je je aan de waanzinnige architectuur van de wereldberoemde Catalaanse architect Antoni Gaudí . Hij maakte een indrukwekkende spektakel van golvende lijnen, zuilengalerijen, kleurige mozaïeken, fabelbeesten en fantasierijke banken. Ga zitten en geniet van het uitzicht op de stad. Het terras, om bij te komen van al het moois, is links van de ingang, bij de souvenirwinkel.

Park Güell – Carrer d'Olot

Parc Güell

4. Rooftop romantiek

Het stijlvolle dakterras van Hotel Claris is de ideale bestemming voor een romantische avond. Met een frisse cocktail of een glas lekkere Spaanse wijn, gevolgd door een diner met gerechten uit de mediterrane keuken. Er is keuze uit het dagmenu of een diner à la carte. Op donderdag, vrijdag en zaterdag zorgt de livedeejay voor sfeervolle muziek. 

La Terraza del Claris – Pau Claris, 150

La Terraza del Claris

5. Ontbijt op het dak

La Isabela boven op Hotel 1898 is een fantastisch dakterras met houten vloer en ‘chill outzone’ met lounge bedden. Je kunt hier heerlijk genieten van huisgemaakte tapas met uitzicht over de Ramblas en de Ciutat Vella, de oude stad. Tot oktober wordt er elke ochtend een uitgebreid ontbijt geserveerd van 9 tot 11uur. Om de dag op je citytrip meteen goed te beginnen.

La Isabela – La Rambla 109

La Isabela

6. Chillen tussen de palmen

Het sympathieke hotel Villa Emilia heeft naast prettige kamers ook een fijn dakterras, waar je kunt chillen tussen de palmen. La Terraza, met comfortabele sofa’s in safariprint en gratis wifi, is een prima ontmoetingsplek. Probeer de huiscocktail Mojito Zinc Bar. Kamer vanaf € 137 voor 2 personen.

La Terraza – Calle Calàbria 115-117 

La Terraza

7. A pool with a view

Vanaf het dakterras met infinity pool van Skybar kijk je over de daken van Barcelona. De bar van Grand Hotel Central staat bekend om zijn onweerstaanbare cocktails (de diverse variaties op de klassieke gin-tonic zijn hier op hun best!) en het restaurant voor zijn mediterraanse keuken.Een perfect adres om de zon te zien ondergaan. De bar is vanaf 20 uur geopend voor gasten die niet in het hotel verblijven een must-see om de skyline van de stad Barcelona in volle glorie waar te nemen.

Skybar – Via Laietana 30

Skybar

8. Groenste dak van de stad

Het trendy dakterras van Hotel Pulitzer is een oase van groen metexotische bloemen en planten. Ophet groenste dakterras van Barcelona – met de fotogenieke bar met meubilair van vlechtwerk en bamboe – worden heerlijke drankjesgeserveerd, zoals de huiscocktail Cosmopolitan, een mix van wodka, cranberrysap, basilicum, aardbeien en wat zwarte peper. Het dakterras is meer dan een bar, maar je kan er ook eten in het restaurant. Hét adres voor een ontspannen avondje in Aziatische sfeer.

Hotel Pulitzer – Calle Bergara 8   

Hotel Pulitzer

Partner Content

Gesponsorde content