5 niet te missen adresjes in Rome

Alle wegen leiden naar Rome... en als je er bent aangekomen, zijn dit 5 niet te missen hotspots!

Rome is als een groot openluchtmuseum. Het Pantheon, Collosseum, de Sixtijnse kapel,... geen andere stad die zoveel geschiedenis uitademt dan deze Italiaanse stad. Ideaal voor een weekendje weg; want Rome heeft alles in huis voor de perfecte stedentrip!

Flagship store

Italië staat wereldwijd bekend om zijn chique modehuizen zoals Valentino, Armani en Gucci. De Italiaanse hoofdstad is dus zonder twijfel het mekka voor fashionista’s. Naast de dure shops, kun je in Rome ook betaalbaar winkelen. Wist je bijvoorbeeld dat Rome de grootste Zara ter wereld heeft? Vijf verdiepingen en 3000 vierkante meter shopplezier! Hier ga je niet met lege handen buiten...

Zara, Via del Corso 189 – Rome

Culinaire hebbedingen

Kun je maar geen genoeg krijgen van de Italiaanse keuken? Dan moet je even binnenspringen bij c.u.c.i.n.a., waar je terecht kunt voor het beste Italiaanse keukengerief. Van pastapannen tot mokkaserviezen, in dit fijne winkeltje vind je alles om ‘la dolce vita’ mee naar huis te nemen.

C.u.c.i.n.a., Via Mario de’ Fiori 37 – Rome

Crème de la crème

Een bezoekje in Rome is niet zo goed voor de lijn, want de stad telt onnoemelijk veel ijssalons. Het allerbeste ijs vind je bij Gelateria Giolitti, die in elke reisgids vermeld wordt als hét beste ijssallon van Rome. En wie zijn wij om dat tegen te spreken? Het huisgemaakte ijs is super lekker, en het aanbod aan smaken is eindeloos.

Gelaterie Giolitti, Via degli Uffici del Vicario 40 – Rome

Urban kitchen

Urbana 47 is een hip restaurant in de schaduw van het Colosseum. De ruwe inrichting is zeer aantrekkelijk, en de creatieve gerechten zijn verrukkelijk. Je kunt er zowel terecht voor een espresso, en romantisch diner of een snelle hap. Urbana 47 past ook het nul-kilometer principe toe, dit wil zeggen dat de chefs enkel producten gebruiken die vanuit de streek komen. Milieubewust én lekker dus.

Urbana 47, Via Urbana 47 – Rome

Hoog slaapcomfort, lage prijzen

Hotelkamers tegen hostelprijzen, dat is de sterkte van The Blue Hostel. Je slaapt in een pand uit de 17e eeuw, vlakbij het Colosseum en de belangrijkste must-do’s zijn op loopafstand. De kamers zijn modern en beschikken over het nodige comfort. Groot pluspunt is de rust. Klein minpuntje is dat er geen ontbijt wordt geserveerd,... maar de vele barretjes vlakbij maken dat goed.

Kamers vanaf € 49.

The Blue Hostel, Via Carlo Alberto 13 – Rome

Partner Content

Gesponsorde content