5 x gezellige hotels in Istanbul

Ontdek onze favoriete hotels in Istanbul.

Istanbul is een bruisende metropool en een absolute aanrader voor een leuke citytrip. Pal op de grens tussen Azië en Europa vind je Istanbul, één van de mooiste steden van Turkije. Turkije wordt vaak geassocieerd met vijfsterren hotels van populaire ketens, maar wij zochten naar charmante, intieme hotelletjes. Ontdek onze 5 favorieten!

1. Hotel Ibrahim Pasha

Hotel Ibrahim Pasha

Hotel Ibrahim Pasha is een intiem boetiekhotel met 16 kamers. Je kunt er heerlijk relaxen na een dag sightseeing en even ontsnappen van de drukte van de stad. Het bekende museum van Turkse en Islamitische kunst ligt slechts op 2 minuutjes wandelen. Het hotel heeft een gezellig dakterras waar je panoramisch uitzicht over de Blauwe Moskee, de Hagia Sophia en heel Istanbul.

Kamers vanaf € 135 

2. Sumahan on the water

Sumahan on the water

Pal aan de oevers van de Bosphorus ligt hotel Sumahan – on the water. Vanuit elke kamer heb je een prachtig uitzicht op deze waterstraat; vissersbootjes, schepen en ferry’s glijden door de nacht. Het hotel is gelegen in een oude distilleerderij uit de 19e eeuw. Het hotel ligt net uit het authentieke vissersdorpje Çengelköy, een buurt met allemaal houten huisjes en veel terrasjes waar je kunt geniet van een heerlijk kopje thee.

Kamers vanaf € 175

3. Hotel Sultania

Hotel Sultania

Feel like a sultan is het motto van hotel Sultania in het hart van Istanbul. Het luxueuze hotel streeft naar de harmonie tussen modern comfort en de traditionele Ottomaanse stijl. De kamermuren zijn verfraaid met de handgeschilderde olieverfportretten. In het Olive restaurant kun je proeven van heerlijke Ottomaanse gerechten.

Kamers vanaf € 144

4. Georges hotel Galata

Georges hotel Galata

Het Georges hotel Galata is een intiem boetiekhotel met slechts 20 kamers. Stuk voor stuk modern ingericht met designer meubelen. Geniet van een heerlijke inloopregendouche in de marmeren badkamer. Het hotel is enkele stappen verwijderd van de Galata klokkentoren. ’s Avonds kun je op het balkon nagenieten van de mooie oude binnenstad.

Kamers vanaf € 144

5. Villa Denise

Villa Denise

Villa Denise is een opgeknapte villa uit 1800, volledig omgetoverd naar een charmant hotel. Met het comfort van een luxehotel en de charme van een B&B is Villa Denise de ideale verblijfplaats om heerlijk te relaxen. Maar dankzij de ideale ligging is het ook de perfecte uitvalsbasis om historisch Istanbul te verkennen.

Kamers vanaf € 150

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content