5 hotspots in Edinburgh

De Schotse hoofdstad heeft veel meer te bieden dan enkel cultuur en geschiedenis. Laat je onderdompelen in elegante winkeltjes en lekkere restaurants. Deze 5 hotspots zijn vast en zeker een bezoekje waard in Edinburgh.

Quirky design

In dit winkeltje vind je eigenzinnige kleding, juwelen, handtassen en deco van jonge of veelbelovende Britse designers. Een ideaal adresje voor als je een unieke souvenir wil meebrengen. Hannah Zakari is niet voor niets de favoriet van Vogue, Grazia en Tatler Magazine.

Hannah Zakari winkel

Candlemaker Row 43

Bio is key

Bio, fairtrade en lokaal geproduceerd eten staan centraal bij deze trendy bistro. Urban Angel serveert zijn brunch de hele dag door, dus dat is een meevaller. Aanraders zijn de porridge met honing, de French toast en eggs Benedict.

Bio bistro Urban Angel

Hanover Street 121

Vertoeven in groen

Wil je even weg van de toeristische drukte? Dan is Holyrood Park de ideale plek om te vertoeven in groen en rust. Het is een groot natuurdomein midden in de stad inclusief bergen, rotsen en meren. Op deze oud-koninklijke jachtgrond ligt Arthur’s Seat, het overblijfsel van een vulkaan.

Holyrood park natuurdomein

Queens Drive

Schotse culi

Tower Restaurant is een culinaire klassieker in Schotland. Het bevindt zich op het dak van het National Museum of Scotland, dus je kan je museumbezoek koppelen aan een heerlijke lunch, brunch, diner of afternoon tea (een must do!). In dit restaurant eet je typische Schotse kost terwijl je geniet van het prachtig uitzicht op Edinburgh Castle.

Tower restaurant

National Museum of Scotland
Chambers Street

Stijlvol logeren

In het voormalige Hotel Missoni kan je slapen in stijl én dat zelfs dicht bij het centrum. Het modehuis is niet langer de eigenaar, maar in het G&V Royal Mile Hotel Edinburgh zijn de kamers nog altijd even modernistisch-luxueus. Compleet met bar, restaurant en wellness. Leuk om te weten: je kan er ook als niet-hotelgast terecht.

G & V Royal Mile Hotel

George IV Bridge 1
Tweepersoonskamer vanaf 225 euro/nacht

Dol op citytrips? Lees dan ook over dé shopadresjes van Venetië, 5X bezienswaardigheden in Boedapest en 8 verrassende adresjes in Londen

Partner Content

Gesponsorde content