5 bestemmingen om te genieten van de herfst

Wil je er even tussen uit gaan? Dan is de herfst dé ideale seizoen om dat te doen. De prijzen dalen, de steden worden rustiger én er hangt een romantische sfeer. Wij gidsen je door 5 bestemmingen die je in de herfst zekér moet bezoeken.

1. Zeeland ( Nederland)

Zeeland in Nederland

Bekend om zijn eindeloze stranden, plaatselijke natuur en ultieme rust die je er vindt. Maak vooral een uitgebreide strandwandeling om daarna op te warmen met een lekkere warme kop koffie of thee.

Maar Zeeland heeft niet enkel stranden te bieden. Je kan er veel andere leuke activiteiten plannen, zoals de provincie te voet verkennen en op zoek gaan naar de vele gezellige winkels en restaurants. En laat je onderweg charmeren door de pittoreske havendorpjes die de provincie vormen. 

2. Praag (Tsjechië)

Praag in Tsjechië

Deze culturele stad behoort tot de leukste Europese herfstbestemmingen. Het straalt enorm veel charme uit en nodigt je uit om te gaan wandelen in het historisch centrum. Is het iets te koud dan, kan je jouw wandelingen combineren met een bezoek aan musea en galeries of kan je schuilen in de vele gezellige restaurants en koffiebars.

Ook 's avonds heeft Praag veel te bieden. Wat dacht je van een boottocht op de Moldau of een theaterbezoek om de avond af te sluiten. Een tip: als je in Praag bent, moet je Krymska straat bezoeken, dé hipste plek in de stad. Meer tips kan je halen uit ons artikel over bezienswaardigheden in Praag.

3. Nova Scotia (Canada)

waterval in Nova Scotia, Canada

De provincies van zuidoost Canada vormen een prachtig decor tijdens de herfst. Denk aan de zachte zon, de vallende bladeren en veel natuur. Hier kunnen echte natuurliefhebbers optimaal komen genieten van de herfst.

Een aanrader is de provincie Nova Scotia. Profiteer van de laatste zonnestralen door begeleide boswandelingen, vogelspotten in de natuur en neem zekér een kijkje op het schilderachtig Cape Bretoneiland. ’s Avonds kan je daar de herfstzon zien ondergaan terwijl je een ritje maakt op de beroemde weg Cabot Trail.

4. Girona (Spanje)

Girona in Spanje

Deze stad straalt in de herfst zo veel meer charme uit dan in andere seizoenen. Geroosterde kastanjes die je aan een 'castanyera' kan kopen op straat, paddenstoelen plukken of de heerlijke 'panellets' proeven. Girona brengt je helemaal in de herfstsfeer.

Als je eind oktober gaat, viert de stad hun patroonheilige Sant Narcí. Leuke evenementen, concerten en eetkraampjes vind je doorheen de stad. Als je dan toch aan het wandelen bent, neem dan een kijkje in Parc de la Devesa. Het grootste park van Catalonië en met meer dan 150 jaar oude bomen dé perfecte locatie om te genieten van een prachtig palet van herfstkleuren.

5. Toscane (Italië)

Toscane in Italië

Als je een land wil bezoeken dat zijn herfstoogst heel serieus neemt, moet je in Italië zijn. En vooral in Toscane. Dat is dé plek voor culinaire fans tijdens de herfst. Het centrum van de Italiaanse gastronomie vormt ook de perfecte citytrip voor mensen die niet van massatoerisme houden. Overdag milde temperaturen, 's avonds aangenaam koel en een landschap vol geuren en kleuren van het plattelands leven. Molto bello! 

Dol op reizen in elk seizoen? Dan ga je deze artikels ook willen lezen:

Partner Content

Gesponsorde content