4 redenen voor kerst op de Canarische eilanden

De kerstdagen associëren wij meestal met jassen, sjaals en sneeuw, maar dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn. Waarom de kerstvakantie niet eens doorbrengen op de Canarische eilanden? Wij zetten alvast 4 redenen op een rijtje om een zonnige kerst te overwegen. 

1. De gemiddelde wintertemperatuur bedraagt 18°C

Zelfs in de winter zijn de temperaturen op de Canarische eilanden aangenaam warm, perfect om je vitamine D weer aan te vullen voor de winter in België echt begint. Met dit warme weer is het ook perfect mogelijk om naar een van de vele waterparken te gaan, want ook die blijven gewoon open.

2. Neem een duik in één van de vulkanische zwembaden

Op het eiland Lanzarote kan je in het vulkanisch gebied Las Malvas een heerlijke kerstduik maken in een van de zwambaden die zijn gevormd door de uitstroom van lava uit de vulkaan Timanfaya. Ook het landschap in dit gebied spreekt tot verbeelding en bezorgd je gegarandeerd een unieke kerst.

3. Het is de beste plaats om naar de sterren te kijken

De Canarische eilanden zijn een van de beste plekken om naar de sterren te kijken. Gebieden zoals La Palma enTenerife hebben dan ook bepaalde regels opgelegd om milieu- en lichtverontreiniging tegen te gaan waardoor je van een heldere sterrenhemel kan genieten.

4. Breng kerst op het strand door

Ga je op vakantie met je kinderen dan is kerst op het strand zeker en vast een leuk idee. Op Gran Canaria vind je de mooiste witte stranden zoals in Las Canteras en Puerto Rico. Maar ook voor de romantische zielen zijn de zonsondergangen over de natuurzwembaden van Roque Prieto en Los Charcones op Gran Canaria een aanrader voor een unieke kerst.

Fuerteventura

Ontdek meer over het zonnige weer op de Canarische eilanden via best climate in the world

Partner Content

Gesponsorde content