7 tips die je leven heel wat makkelijker maken

Jaloers op mensen die zo goed kunnen relativeren? Dankzij deze 7 tips leer ook jij relativeren

Iedereen wordt zo nu en dan met problemen geconfronteerd. Je kan jezelf laten hangen of proberen om er het beste van te maken. Je wil natuurlijk het laatste, daar heb je een goede dosis relativeringsvermogen voor nodig. Dankzij deze 9 tips kan je relativeren als de beste. 

1. Sta stil bij je gedachten

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat 85% van onze gedachten automatisch gebeuren. Het is dus belangrijk regelmatig stil te staan bij wat je denkt. Betrap je jezelf op doemgedachten? Onthoud dan dat er voor ieder probleem wel een oplossing is, en dat alles uiteindelijk wel goedkomt. Heb je tijdens de winter meer last van negatieve gedachten? Hier vind je 9 tips tegen een winterdip.

2. Notities

Laat iets je echt niet los? Dan kan het nuttig zijn om notities te nemen. Noteer in een boekje wat je meemaakt, maar ook hoe je je daarbij voelt, waarom het voor jou zo moeilijk is, en de uiteindelijke oplossing. Wanneer je nog eens last hebt van stress en negatieve gedachten, lees je je notitites. Dan zie je snel in dat het eigenlijk allemaal niet zo erg was als je dacht.

3. Bedenk wat goed is in je leven

Probeer iedere dag even stil te staan bij de positieve dingen in je leven. Je hebt misschien een tegenslag, maar wel een prachtig gezin, een toffe job en goede vrienden. Probeer hier regelmatig bij stil te staan. Bedenk ook wat écht belangrijk voor je is.

4. Humor

Humor is niet alleen heel leuk, het helpt bij het relativeren. Probeer van iedere situatie de humor in te zien. Maak dus van een mug geen olifant, maar lach het weg. 

5. Zoek steun

Bespreek je probleem met een goede vriend of vriendin. De kans is groot dat zij het probleem op een andere manier bekijken, en je doen inzien dat het echt allemaal nog wel meevalt. Wil je het liever niet bespreken, stel je dan in de plaats van een goede vriend, en stel je voor hoe hij/zij zou reageren.

6. Beweeg je zorgen weg

Het aantal redenen om te bewegen is eindeloos. Bovendien helpt het je om dingen te relativeren. Door een rondje te gaan joggen maak je je hoofd vrij. Bovendien komen er endorfines vrij, waardoor je je gelukkiger voelt. Ook yoga is een prima manier om even tot rust te komen. Nood aan extra tips? Hier vind je 5 tips om te ontstressen.

7. Neem even afstand

Erg belangrijk, neem even afstand van het probleem. Slaap er een nachtje over en vraag je af waarom je zo gefrustreerd bent. De kans is groot dat je na een goede nachtrust terug helemaal zen bent. Heb je moeite om in slaap te geraken? Lees dan deze tips voor een goede nachtrust.

 

Lees ook: 

5 manieren om te ontstressen

9 tips tegen een winterdip

9 tips voor een goede nachtrust

Partner Content

Gesponsorde content