Bookzine Plancha! Recept kip teriyaki

Nog 8 dagen en dan ligt de nieuwe Feeling in de winkel, samen met ons tweede bookzine: Plancha! Doe hier alvast inspiratie op met recepten voor een gezellige bbq of grillavond!

 

Minispiesjes met kip teriyaki

kipbrochette

Ingrediënten (voor 6 personen)

6 kipfilets – 600 gr peultjes – 30 gr verse gember – 25 gr griessuiker – 10 cl sojasaus – 2 el sesamolie – 3 el mirin of rijstazijn – een beetje olie – zout – versgemalen peper

 

Bereiding

Maak eerst de teriyakisaus. Pel en rasp de gember. Meng de sojasaus in een kom met de suiker, de sesamolie, de mirin, de gember en een beetje peper. Zout hoeft niet, de sojasaus is op zich al gezouten.
Snij de kip in blokjes en prik ze op de middelgrote spiesjes.
Leg de spiesjes dicht tegen elkaar in een diep bord en giet de teriyakisaus erover. Dek het bord af met plasticfolie en zat het minimum 6 uur in de koelkast.

Dompel de peultjes 2 minuten onder in gezouten kokend water. Laat ze onmiddellijk schrikken onder koud water en laat ze uitlekken.
Vet de plancha in met in olie gedrenkt keukenpapier en zet hem aan op matige temperatuur. Haal de brochettes uit de marinade, laat ze uitlekken en bak ze 4 à 5 minuten. Draai ze regelmatig om. Zet het vuur lager en sprenkel de saus beetje bij beetje over de spiesjes, zodat ze lichtjes karameliseren. Haal ze van de plancha en hou ze warm.
Verhit de peultjes nog even op de plancha met een beetje teriyakisaus, roer ze voortdurend om met een spatel. Kruid ze met peper en zout en serveer meteen.

Smaakpapillen geprikkeld?

Ontdek meer lekkers in het Bookzine Plancha!, vanaf 18 juni in de winkel bij Feeling voor de stuntprijs van €9,95 i.p.v. €15.

Deze reeks bestaat uit 3 bookzines. Houd de Feeling in de gaten en verzamel de hele reeks! Je kon al BURGERS! met 53 keer heerlijke hamburgerrecepten ontdekken in ons mei-nummer en PASTA! voor heerlijke lasagna, canneloni en tortellini zal bij ons november-nummer zitten.

Ben je Feeling-abonnee?

Bestel je exemplaar voor slechts €9,95 via www.magstore.be. Je kunt dit kookboek ook apart in de winkel kopen vanaf juli 2014 voor €12,95.

Partner Content

Gesponsorde content