Home Acties De ‘best of’ lijst van 2014 van An Brouckmans

De ‘best of’ lijst van 2014 van An Brouckmans

De 'best of' lijst van 2014 van An Brouckmans

'De charmantste boetiekhotels, de langst houdende mascara's… ik krijg nooit genoeg van lijstjes'. Ik ben dol op lijstjes. Lijstjes met de charmantste boetiekhotels in Parijs, de beste groenterestaurants in België, de top 10 cd's voor een dinertje met vrienden, de langst houdende mascara's, de handigste smartphone-apps…

Ze vangen altijd mijn aandacht en ik kan er niet genoeg van krijgen. Rond het jaareinde kom ik helemaal aan mijn trekken, want dan staan de media er bol van. Ook wij hebben vier markante figuren van 2014 gevraagd om hun ultieme keuzelijstje samen te stellen. Geen leukere manier om het voorbije jaar te eren. Dus geef ik hieronder mijn eigen 'best of' lijst van 2014. Ik ben benieuwd naar dat van jullie. Laat het ons weten op Facebook!

 • Mijn shop-ontdekking: ik ben niet zo'n vintagelover, maar de intieme tweedehands modeboetiek van Isabelle Bajart in Brussel heeft me definitief over de streep getrokken.
 • Mijn leukste citytrip: Valencia is een open, bruisende stad met veel must sees (de Mercado Central, het Museo de Céramica zijn top), en superlekker eten voor weinig geld (La Comisaría en Tinto Fino Ultramarino: top, top!)
 • Historisch moment: maanden hebben we keihard aan ons nieuwe feel-it tabletmagazine gewerkt en om 21 mei om 7 uur kon de hele wereld het zien. Spannend!
 • De mooiste definitie: "De ideale vriendin is iemand die jouw eigenwaarde stimuleert en je aanmoedigt om jezelf graag te zien" (Cécile Balligand, zie blz. 112)  Kan ik helemaal beamen, ik kén Anne, Chris, Birgit en Inga.
 • De beste hoofdredacteur: de krant De Tijd is haar saaie imago helemaal kwijt. Ongetwijfeld de verdienste van hoofdredacteur Isabel Albers. We willen haar trouwens al lang in onze reeks Baanbrekers. Mevrouw Albers, zeg eindelijk ja!
 • De pakkendste voorstelling: anderhalf uur lang houden dansende handen je in de ban. Kiss & Cry van cineast Jaco Van Dormael en choreografe Michèle Ann De Mey is ontroerend mooi.
 • Het beste nieuwe restaurant: Va et Vient in Kortrijk.
 • Het beste rapport: we polsten de feel.it app-gebruikers naar hun bevindingen. De techniek wilde in het begin niet altijd mee, maar over design en inhoud is iedereen enthousiast. We krijgen 8 op 10!
 • Het leukste trouwfeest: Story-collega's Frederik en Lisa organiseerden hun eigen festival in een zomerse wei in de Ardennen. Foodtrucs rondom, een G&T bar, optredens en een spiegeldanstent. De sfeer is hip, de liefde ouderwets romantisch.
 • De beste film: Boyhood krijgt overal al de lof die hij verdient. Ik vind de opmars van onze Vlaamse filmmakers verbluffend. The Drop van Michaël R. Roskam is subtiele grote cinema en onverwacht erg spannend.
 • Hét wow-moment: onze feel.it app werd zomaar eventjes genomineerd voor de prestigieuze min Awards in New York, in de categorie Beste Digitale Magazine. Internationale erkenning voor ons nieuwe Feeling-zusje, dát is kicken.
 • Het mooiste museum: het Gemeentelijk Museum in Den Haag  is een bezienswaardigheid op zich. Mondriaan en een unieke  collectie Delfts blauw is er thuis, Rothko is nog te gast tot maart volgend jaar.
 • Het rekeningnummer waarop iedereen moet storten: BE73.0000.0000.6060. Het lijkt alsof de dokters en verplegers van Artsen Zonder Grenzen het afschuwelijke ebola-virus in hun eentje moeten trotseren. Wij zijn al bang dat er een koffer uit Liberia van de transportband valt.
 • Het spannnendste vooruitzicht: over 10 dagen vliegen Sarah, projectmanager, en ik naar New York voor de uitreiking van de min Awards. We gaan door het dak als we winnen! (wordt zéker vervolgd)

Check hier met eigen ogen hoe geweldig feel.it is!

An Brouckmans