Home Beauty 10 tips om je make-up langer mooi te houden

10 tips om je make-up langer mooi te houden

10 tips om je make-up langer mooi te houden

Je make-up tiptop houden tijdens warme dagen is niet makkelijk. Wij geven 10 tips om er de hele stralend te blijven uitzien

1. Bereid je huid voor op make-up

Verwijder droge en schilferige huid door je gezicht minstens één keer per week zacht te scrubben. Hierdoor ga je er niet alleen stralend uitzien, je make-up gaat ook beter en mooier blijven zitten. 

2. Hydrateer je huid

Een oude tip, maar hij werkt zeker! Door elke dag een dagcrème te gebruiken, hydrateer je je huid en maak je ze tegelijk glad. Dit zorgt ervoor dat je foundation over je huid glijdt en je van een feilloze make-uplook kan genieten.

3. Gebruik een primer

Een primer biedt je de perfecte basis voor je foundation waardoor je de hele dag lang een stralende huid zal hebben. Bovendien kan je nu ook primers gebruiken die een specifiek huidprobleem aanpakken zoals rode vlekjes of een vette huid. 

4. Ga voor waterproof

Voor de perfecte wimpers investeer je best in een goede waterproof mascara en eyeliner. Zeg maar vaarwel tegen die pandaogen op het einde van de dag!

5. Krul je wimpers voordat je mascara aanbrengt

Een handige tip om langdurig gekrulde wimpers te hebben is om je wimperkruller lichtjes te verwarmen met een haardroger. Krul je wimpers vervolgens op 3 plaatsen: waar je wimpers beginnen, in het midden en tenslotte aan de uiteinden. Breng hierna je mascara aan en je zal zien hoe langdurig het resultaat zal zijn.

6. Langdurige eyeliner

Door een beetje zwarte of bruine oogschaduw bovenop je eyeliner aan te brengen, zal je eyeliner doorheen de dag niet vervagen.

7. Perfecte lippen

Het eerste wat aan je make-up vervaagt zijn je lippen. Los dit probleem op door eerst een lippenpotlood te gebruiken en hierover je lipstick aan te brengen. Een andere optie is om je lippenstift na het eerste laagje af te deppen met een tissue en hierover een nieuw laag lipstcik aan te brengen. 

8. Gebruik blotting paper 

Heb je een vette huid? Dan zal je gezicht na enkele uren waarschijnlijk al glanzend zijn. In dit geval dep je je gezicht het best af met een tissue of blotting paper. Vervolgens kan je altijd een beetje matterend poeder gebruiken. 

9. Gebruik make-upkwasten

Wanneer je je opmaakt met een kwast, zal je make-up veel langer meegaan. Dit komt omdat je met een borstel een heel dun laagje foundation en concealer kunt aanbrengen. Dunne laagjes hebben minder de neiging om er na een tijd poederig uit te zien.

10. Breng de juiste hoeveelheid make-up aan

Hoe meer product je op je gezicht aanbrengt, hoe opvallender het zal zijn. Wanneer het om foundation, concealer of poeder gaat, geldt altijd de regel: less is more. Een goeie tip is om alleen daar waar je het nodig hebt product aan te brengen met een make-upkwast. Werk af met een dun laagje poeder en de kans is klein dat je make-up doorheen de dag zal vervagen.

 

Lees ook: