13 beste beautysites van het moment

Het internet bruist van de beautyblogs, Pinterest-verzamelborden, YouTube ‘tutorials’, en nog veel meer online beautyadresjes om op de hoogte te blijven van de laatste trends. Hier alvast een handig overzichtje!

Tips en tricks via beautyblogs

Steeds meer visagistes, modellen, (ex-)journalistes en insiders uit de cosmeticawereld slaan aan het bloggen en delen hun tips, leuke adresjes en favoriete producten. Beautyblogs zijn uiterst geschikt voor productbesprekingen. Heb je geen baat bij 16 zelfportretten met de onvermijdelijke pruillippen die nieuwe lipstick showen? Dan is dit niets voor jou.

Onze internationale aanraders:

Face Goop: Het Britse duo E en M houdt er een hilarische kijk op beauty(blogs) op na. Verwacht je aan grappige conversaties die altijd wel uitdraaien op een beautyonderwerp. Een buitenbeentje.

Beauty Mouth: Facialist Caroline Hirons werkt als consultant voor beautymerken en retailers. Ze weet dus waarover ze het heeft en geeft handige verzorgingstips met een vleugje humor.

Into the Gloss: Ex-journaliste Emily Weiss en haar team interviewen insiders uit de beautywereld en vragen naar hun tips en topproducten.

En de beste van bij ons:

It Girl: Een van de eerste Belgische beautyblogs. Kim Wuyckens heeft een voorliefde voor (dure) skincare en test elke mascara in de zoektocht naar de ideale.

Life is like a box of make-up: De blog van Sabine Peeters die je misschien kent van het Vijf-programma Shoot. Leuk om make-upinspiratie op te doen, (ze deelt backstagefoto’s van de shoots die ze doet).

Miss Lipgloss :De Nederlandse Cynthia Schultz belooft eerlijk te zijn over beauty en schrijft reviews die verder gaan dan: ‘Deze crème ruikt lekker’.

 ‘Pin it’ op Pinterest

Pinterest is een soort online moodboard waarop je foto’s ‘pint’ die je leuk vindt. Je kunt verschillende ‘borden’ aanmaken en categorieën geven. Ideaal voor wie inspiratie zoekt. Niet zo geschikt voor zij die graag alle informatie in één klik te zien krijgen, zonder te moeten doorklikken naar de blog/website van waar de foto komt.

Onze aanraders:

The Beauty Department: een mix van tutorials over onderwerpen als ‘Hoe maak je een snelle visgraatvlecht?’, tot ‘Hoe kleur je je lippen met snoepgoed?’

Refinery29: leuk als je op zoek bent naar een snel opsteekkapsel, de juiste kleur rode lipstick of een spabehandeling bij je thuis.

HelloGiggles: het blogplatform van actrice Zoey Deschanel en twee vriendinnen is niet beautygerelateerd, maar Get yo’Nails did biedt inspiratie als je iets meer wilt dan een klassiek laagje rode nagellak.

How to’s en DIY op YouTube

Op zoek naar een handleiding over hoe je bijvoorbeeld make-up aanbrengt? Dan vind je duizenden filmpjes op YouTube die je uitleggen hoe.

Onze aanraders

Lisa Eldridge: de Britse visagiste van onder meer actrice Jessica Biel verklapt haar tips en technieken.

Lauren Luke aka Panacea81: deze Britse girl next door begon met tutorials en kon dankzij haar trouwe en grote schare fans haar eigen make-upmerk oprichten.

Michelle Phan: de blogster post elke vrijdag een filmpje. Van makkelijke eyeliner-looks tot doe-het-zelfmaskers met rode wijn.

BerlinHairbaby: kapselinspiratie vind je te over bij deze Amerikaanse. Van retro beehives tot gevlochten opsteekkapsels.

Lees meer over beautyblogs en hoe betrouwbaar ze zijn in het Feeling augustusnummer.

Partner Content

Gesponsorde content