Home Beauty 3 make-up hacks die je er meteen 5 jaar jonger doen uitzien

3 make-up hacks die je er meteen 5 jaar jonger doen uitzien

3 make-up hacks die je er meteen 5 jaar jonger doen uitzien

Make-up kan zeker 5 jaar van je leeftijd afsnoepen, met deze 3 eenvoudige hacks zie je er meteen frisser uit.

 

1. Investeer in een goede concealer

Een goede concealer geeft instant een jongere look, mits je hem juist gebruikt natuurlijk. Hou dus steeds deze basisregels in je achterhoofd:

  • Een concealer met een dunne structuur of in een té lichte kleur gaat donkere kringen niet verbergen. Sterker nog kleine adertjes schijnen er gewoon door en gaan vaak nog meer opvallen.
  • Kies voor een crèmestructuur die één tint lichter is dan je huid. Hiermee ga je donkere kringen écht concealen, bovendien gaat een crème minder snel in fijne lijntjes kruipen. Dekt je concealer je donkere kringen nog niet voldoende? Dan kan je onder je concealer een corrector aanbrengen.
  • Breng je concealer juist aan door het product in een omgekeerde driehoek onder je oog te plaatsen. Hierdoor conceal je volledig de donkere kringen en ga je je blik oplichten.
  • Vergeet ook de binnenhoek van je oog niet, breng hier ook wat highlighter aan voor een frisse, open blik.

2. Breng je wenkbrauwen in model

De vorm van je wenkbrauwen zijn belangrijk voor de uitstraling van je gezicht. Laat een professional je wenkbrauwen in model brengen. Hierdoor zit de vorm van je wenkbrauwen meteen goed, voor je dagelijkse look moet je ze dan enkel even opvullen met een wenkbrauwpotlood of een poeder. Kies hierbij altijd voor een tint lichter dan je haarkleur, zo ziet het er minder streng uit. Goede wenkbrauwen gaan meteen een open blik creëren.

3. Breng kleur in je gezicht

Het geheim voor een frisse look: de juiste blush. Nee, een fel oranje streep op de wangen doet echt voor niemand goed. Maar een mooie perzikkleurige blush, die je lichtjes aanbrengt op de appeltjes van je wangen, geven meteen een jeugdige, frisse uitstraling. 

 

Draag je voor je dagelijkse look ook graag een foundation? Check dan hier ook even 4 foundation hacks die elke vrouw moet kennen.

 

Lees ook:

5 tips om dorge lokken te vermijden tijdens de zomer