3 nieuwe beautytrends om deze lente te testen

Wil je een nieuwe look voor de lente? Of heb je gewoon nood aan eens iets anders? Beauty-expert Sofie Albrecht raadt enkele beautybehandelingen aan die je weer als nieuw (en zelfs beter dan nieuw) zullen doen voelen. Wij zijn fan!

 

1. Verander radicaal van haarkleur

Hebben blondines echt meer plezier? Word je sneller serieus genomen als brunette? Hoe reageren mensen op een hip pastelkleurtje in je haar? Om die transformatie zo goed mogelijk te laten verlopen, laat je je best bijstaan door je kapper. Hij kan je de kleuren aanraden die je teint echt flatteren. Van donker naar licht gaan, is minder gemakkelijk dan andersom. Eerst moet je haar ontkleurd worden en dan opnieuw gekleurd in de gewenste tint. Dat verzwakt je haar, waardoor het belangrijk is om ook je verzorgingsproducten aan te passen. Niet zo avontuurlijk aangelegd? Probeer het dan met het Colorista-gamma van L’Oréal Paris: trendy kleuren voor 1 dag (de sprays: € 7,99) of enkele wasbeurten (wash-outs: € 8,99, bij Di en Kruidvat).

2. Ga voor een wenkbrauw-threading

Wenkbrauwen zijn zoals schoenen: ze maken of kraken je look. Dus waarom zou je de verzorging ervan dan niet uitbesteden aan een professional? Elke schoonheidsspecialiste kan wel overweg met een pincet, maar er bestaan ook echte brow experts die mee zijn met de laatste trends. Zoals Myriam Ayari van House of Brows, een van de weinige threading-experts, een Aziatische epilatietechniek. Ze wikkelt een katoenen touwtje tussen haar vingers en rolt het over mijn huid om ongewenste haartjes te verwijderen. Het is een apart gevoel: de draad scheert langs mijn huid als een schaar en neemt haartjes mee als een pincet. Pijn doet het niet echt, het is alleszins huidvriendelijker dan waxen. Er wordt immers geen chemisch product gebruikt en er is ook geen risico op huidbeschadiging. “Threading is aangewezen voor mensen met een dunne huid”, zegt Myriam. Een ander voordeel: ook de onzichtbare donshaartjes worden mee verwijderd, wat een extra gepolijst resultaat geeft. Na een tiental minuten is Myriam klaar. Ik vraag me af of ik na al dat plukken nog wenkbrauwen overheb, maar tot mijn verbazing zien ze er juist voller uit! Myriam adviseert me om mijn wenkbrauwen een tintje donkerder te kleuren, wat de vorm beter doet uitkomen. Ik vertrouw haar blind en wandel buiten met hetzelfde euforische gevoel dat een nieuw kapsel je kan geven. I’ll be back!

Threading 15 min: € 17,50. Tinting: € 15. Online reserveren via houseofbrows.be

3. Ontdek je signatuur parfum

Een parfum vinden dat ‘klikt’ met je huid en perfect bij je past... Het kan een lange, frustrerende zoektocht zijn in het enorme aanbod (20.000 parfums!). Laat je bijstaan door experts en boek een parfumconsultatie bij Haute Parfumerie Place Vendôme in Wevelgem, Parfum d’Ambre in Brussel of De Parfumdokter in Antwerpen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content