Smeer je kilo’s moisturizer en voelt je huid nog steeds droog en gevoelig? Daar is vast niet de textuur of samenstelling de oorzaak van, wél de manier waarop je hem aanbrengt. Dit zijn de vijf meest gemaakte foutjes waardoor je moisturizer z’n werk niet doet.

 

Onmisbaar of overbodige luxe? Waarom je beter (g)een nachtcrème smeert elke dag.

1. Je bent te ongeduldig

Als je jouw moisturizer niet lang genoeg laat intrekken, zal hij aan je kussen blijven plakken. Reken daarom ongeveer een minuutje inwerktijd per verzorgingsproduct. Vergeet je gezicht ook niet één keer per week te scrubben. Hierdoor zullen alle ingrediënten optimaal worden opgenomen.

2. Te zware producten voor ‘s avonds

Rijkere crèmes zorgen ‘s nachts niet per se voor veel hydratatie. Serums met vitamine A en C zijn het best voor het slapengaan omdat ze je huid exfoliëren. Breng je ze in de ochtend aan, dan is je huid extra gevoelig voor zonlicht én is het moeilijker je primer met je foundation te blenden. Breng wél een rijke moisturizer aan ‘s ochtends voor een mooie natuurlijke glow.

3. Een cleanser op basis van olie

Je kàn een moisturizer op basis van olie smeren als je ook een reiniging op basis van olie gebruikt. Maar kies je voor een olierijke cleanser in combinatie met een olievrije crème, dan zal die laatste minder goed intrekken. Wil je toch een olievrije moisturizer gebruiken? Verwijder dan eerst alle make-up en zonnecrème met een cleanser naar keuze, reinig je gezicht daarna nog eens met een olievrije cleanser en breng dan je moisturizer aan.

4. In verkeerde volgorde

Meerdere verzorgingsproducten gebruiken, is absoluut geen probleem maar zorg er dan wel voor dat je al die producten in de juiste volgorde smeert. Begin met je serum omdat deze qua textuur het dunst is. Smeer daarna je moisturizer en als die geen SPF bevat, breng je hierboven zonnebescherming aan. Als allerlaatste gebruik je een oogcrème waarna je aan je make-up begint.

5. Wrong one

Heb je last van een vette huid? Kies voor een olievrije moisturizer. Eerder een gecombineerde huid? Ga dan voor een rozenbottelgezichtsolie ‘s avonds en een olievrije crème overdag. Heb je een droge of gevoelige huid, kies voor een moisturizer met hyaluronzuur of ceramide. Dat zijn twee ingrediënten die zorgen voor een goede hydratie.

Onze top 5

Dramatically Different Moisturizing

Clinique
€54,50 – Bekijk het hier

Anti-Oxidant Moisturizer

Estée Lauder
€62,50 – Bekijk het hier

Tinted Moisturizer Illuminating

Laura Mercier
€48 – Bekijk het hier

Lightful C

Age Defender Moisturizer

Kiehl’s
€54 – Bekijk het hier

Meer beautytips

Tiany Kiriloff verklapt haar geheim tegen wallen
5 slimme tips and tricks tegen vettig haar
Dit doet avocado met je huid