Rook niet, smeer je gezicht altijd in met een goede zonnecrème en slaap niet met make-up. Tips die je ondertussen al kent en naleeft. Maar volgens voedingsdeskundige Kimberly Snyder heeft ook voeding een heel grote invloed op ons huidje. Zij verklapte aan Vogue welke voedingsmiddelen we best eten voor een mooie huid.

1. Citroen

De voedingsdeskundige raadt om je dag dagelijks te starten met een glaasje citroenwater. “Het is een goede detox, want het is goed voor je spijsverteringsstelsel en helpt afval sneller uit het lichaam te verwijderen. Gebruik citroen ook in salades of op je vis. Of gebruik hem in je smoothie.

2. Zoete aardappel

Zoete aardappel doet wonderen voor je huid. Het bevat een combinatie van vitamine A en vitamine C die je huid doen stralen. Bovendien bevat het ook nog eens biotine dat haar- en nagelgroei stimuleert.”

3. Amandelen

“Een gezonde snack en boordevol vitamine E, de vitamine die zorgt voor een zachte en soepele huid. Bovendien zou het huidveroudering tegengaan omdat vitamine E je huid helpt beschermen tegen ultravioletstralen. En het zorgt dan nog eens dat je huid niet uitdroogt.” Handje amandelen iemand?

4. Vijgen

Vijgen zijn niet alleen overheerlijk, de kleine zaadjes erin zitten boordevol voedingsstoffen die afvalstoffen helpen afbreken. “Ze bevatten wel veel suiker, beperken tot een paar per dag dus.”

5. Bieten

“De antioxidanten in bieten helpen tegen veroudering van je huid. De combinatie van vitamines en mineralen stimuleert de celproductie en het herstel van cellen. Het helpt rimpels tegengaan. Regelmatig op het menu zetten dus.”

 Meer over beauty & gezondheid:

(Beeld: Wout Hendrix)