Bij deze 6 effectieve huidtips zweert de dermatoloog van celebrities

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Een babyvel zoals eens supermodel? Dankzij Susan Ciminelli, dermatoloog van celebs als Cindy Crawford, Linda Evangelista en Kate Moss, kan het. Ze geeft ons haar 6 huidgeheimen prijs, voor een peachy perfect skin.

 

Probeer naast deze huidtips van Susan Ciminelli ook eens deze 5 verrassende geheimen om je huid nog mooier te maken uit. Ook avocado zou een wondermiddeltje zijn voor een egale huid. Testen maar!

1. Nee tegen chips

Alle bewerkte voedingsmiddelen kunnen ontstekingen veroorzaken zoals artritis, galstenen, vergeling van je oogwit en cellulitis. Daarom geeft Susan Ciminelli haar klanten na hun behandeling een lijstje mee met dingen die wél goed zijn voor je huid.

Vezelrijke voeding als appels, pruimen en zeewier bestrijden roodheid en puistjes. Helemaal onderaan de lijst staat chips, dat doet helemaal niets goed voor je lichaam.

2. Reflexologie als therapie

Susan Ciminelli is grote fan van voetreflexologie. Ze gelooft dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. ‘Reflexologie is volgens mij essentieel voor een goede huid. De voetbehandeling geven je een stralende huid en een ontspannen gezicht.’

3. Propere kussensloop

Kies voor een kussensloop van zijde of satijn en vervang hem regelmatig. Zo voorkom je een vuile huid en pukkeltjes.

4. Géén dagcrème met kleur

De kunstmatige pigmenten in getinte dagcrèmes worden snel opgenomen door je gezichtshuid. Daarom zijn zo’n crèmes af te raden voor je gelaat.

5. Double-cleanse

Je zou elke avond je huid twee keer moeten schoonmaken. Gebruik eerst een reinigende olie of micellair water en was je gezicht daarna met een milde scrub. Susan Ciminelli raadt daarnaast aan je gelaat met warm water te wassen en met koud water af te spoelen.

6. Kruiden tegen puisten

Als je vaak last hebt van pukkels, raadt Ciminelli aan je huid goed te reinigen én te stomen in een kruidig gezichtsbad. Voeg rozemarijn, tijm en oregano toe aan het water, pak een nat doekje en knijp het puistje héél voorzichtig uit. Daarna reinig je opnieuw en breng je een antibacteriële toner aan. Drink voor je gaat slapen een detoxthee, want een geblokkeerde darm is volgens Ciminelli een belangrijke oorzaak van oneffenheden.

Meer schoonheidstips uit Hollywood

7 dingen die we kunnen leren van celebrity trainer Kayla Itsines
Dit staat op het menu bij 5 supermodellen
Dankzij deze work-out raakte Kim Kardashian terug in shape

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content