6 fouten die je maakt bij het scheren van je bikinilijn

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Het badpakkenseizoen komt eraan. Stressen dus, want een mooie, gladde bikinilijn is niet zo vanzelfsprekend. Op het strand en aan het zwembad is het fijn om bobbel- en bultloos te zijn down there. Daarom geven wij je zes do’s en don’ts voor een perfect egale bikinilijn.

1. Foute timing

Begin je benen niet meteen te scheren van zodra je onder de douche stapt. Zo geef je jouw poriën de kans niet om wat verder open te gaan waardoor je haartjes niet zachter kunnen worden. Als je eerst wat warm water over je heen laat lopen, wordt het scheren eenvoudiger en krijg je een veel gladder resultaat. Gebruik je koud water, dan sluiten de poriën en wordt de huid stugger waardoor je sneller irritatie en wondjes krijgt. Lees hier of je jouw benen best voor of na het zonnen scheert.

2. Vergeten scrubben

Dode huidcellen kunnen de haarschacht verstoppen waardoor je last zal krijgen van ingegroeide haartjes. Door regelmatig te scrubben voorkom je verstopping van de haarschacht. Let er wel op dat je niet té vaak scrubt, want dat kan je huid beschadigen. Deze betaalbare cult-body scrub maakt komaf met rode bultjes.

3. Onscherp scheermesje

Eén van de meest gemaakte fouten bij het scheren: je gebruikt je scheermesje te lang. Voor de bikinilijn is het heel belangrijk dat je mesje scherp is en dat je een scheersysteem gebruikt dat meerdere mesjes achter elkaar heeft met tussen de mesjes een strookje rubber. Dat vormt een beschermend laagje tussen de mesjes en je huid. Wegwerpmesjes zijn dus niet de beste optie.

4. Tegen de haarrichting

Scheren tegen de haarrichting in zorgt bij veel mensen voor irritatie en een branderig gevoel. Dit komt omdat je de huid zwaarder belast dan normaal. Bovendien zijn de haartjes dan zo kort zijn afgesneden, dat ze in je huid prikken. Te korte haartjes hebben bovendien een grotere kans om opgesloten te raken onder de huid, wat leidt tot ingegroeide haren. Dermatoloog Samira Baharlou, kliniekhoofd dienst Dermatologie in het UZ Brussel, geeft hier haar gouden tips om ingegroeide haartjes te voorkomen.

5. Snel snel

Allemaal al eens meegemaakt: je hebt je bikini aan en plots zie je nog wat haartjes naast je bikinibroekje zitten. Shit. Zonder water of scheergel te gebruiken, verwijder je ze snel. Geen goed idee, tenzij je rode bobbels wil. Gebruik daarom eerst een warm washandje om de haarzakjes wat zachter te maken. Doe er een laagje scheergel op en ga dan pas aan de slag met je scheermes.

6. Het foute ondergoed

Die kanten string is echt super sexy maar laat hem nog even in de kast liggen tot één of twee dagen na het scheren. Draag eerst liever ondergoed van 100% katoen met niet al te strakke elastische banden. Laat je huid ademen zodat die zich kan herstellen en voorkom zo die vervelende ingegroeide haartjes.

Lees ook

Bron: Cosmopolitan

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content