Met dank aan it-girls Cara Delevingne en Lily Collins zijn de weerbarstige haren terug. Kunst is om zo’n wenkbrauwen toch mooi in de plooi te houden met de juiste tools en producten. Zo vermijd je de meest voorkomende at-home brow-blunders.

6 x wenkbrauw don’ts

Wenkbrauwen kunnen je total look compleet omvergooien. Denk aan Gwen Stefani en Jennifer Lopez die tijdens de nineties rondliepen met girly wormpjes, terwijl ze nu over een volle sexy wenkbrauw beschikken.

Toch heb je met zo’n dikke brow heel wat meer kans om blunders te begaan. Dit zijn de meest voorkomende fouten – wie pleit schuldig? – en hoe je ze kan oplossen.

De foute kleur

Als je jouw wenkbrauwen kleurt met een te donkere tint, ga je er al snel streng en serieus uitzien. Een te lichte kleur zal dan weer totaal geen effect hebben. Ga altijd voor een potlood dat één tintje lichter is dan je natuurlijke wenkbrauwkleur.

KIKO Eyebrow Sculpt Automatic Pencil – € 6,95

Té hard geshapet

Eens je begint te plukken, is er vaak geen ophouden aan. Dat kan jammer genoeg leiden tot onnodige gaten, te smalle uiteindes of ongelijke wenkbrauwbogen. Smeer wat serum op je wenkbrauwen om ze opnieuw in vorm te krijgen.

FILORGA Optim-eyes Lashes & Brows – € 49,90

Een oud pincet

Na een tijdje zullen de randen van je pincet bot worden waardoor het moeilijk wordt om fijne haartjes te fileren. Ga niet agressief tewerk (je beschadigt er jouw huid mee) maar schaf gewoonweg een nieuw pincet aan.

TWEEZERMAN Mini Brow Rescue Kit – € 37,95 

Misplaatste boog

Iedereen wil een mooie boog, maar hem te dicht tegen het midden van je wenkbrauw plaatsen, kan ervoor zorgen dat je er boos uitziet. Je natuurlijke hoogtepunt ligt op het verlengde van je neusvleugel en je pupil (gebruik een potlood om deze plek te bepalen).

DIOR Brow Styler – € 27,50

De foute borstel

Grijp altijd naar een spool-shaped borsteltje om je wenkbrauwen te kammen en in vorm te leggen. Andere types hebben niet de juiste borstelhaartjes om dikke wenkbrauwen te shapen.

M·A·C Lash Brush – € 11

Gel vergeten!

Denk je dat je klaar bent nadat je jouw wenkbrauwen in de plooi hebt gelegd? Blijf toch nog maar even voor de spiegel staan. Je zou immers altijd een setting product moeten gebruiken om je harde borstel- en tekenwerk heel de dag door te doen lonen.

SISLEY Phyto-Sourcils Fix Thickening Gel – € 41

Meer veelvoorkomende make-upfouten

Openingsbeeld: IMaxTree