6 voedingsmiddelen die je haar helpen groeien

Wil jij graag je haar laten groeien? Zet dan deze 6 voedingsmiddelen wat vaker op het menu.

 
Vrouwen die sparen voor lang haar kunnen erover meepraten: je haar laten groeien is een tijdrovende klus! Voor zij die hun lokken langer proberen te laten worden, hebben we goed nieuws. Door de juiste voeding te eten, groeit je haar sneller én is het nog eens sterker ook.

1. Oesters

Hoera! Het afrodisiacum bij uitstek blijkt nu ook een positief effect op de haargroei te hebben. Vaak wordt haaruitval en een droge hoofdhuid veroorzaakt door een tekort aan zink. En laat oesters nu net een bron van zink zijn. Heb je last van droog haar? Ontdek dan hier de voordelen van plantaardige oliën.

2. Gele pepers

In gele pepers zit veel vitamine C, zelfs meer dan in een sinaasappel. Deze antioxidant versterkt de kracht van je haarzakjes en beschermt je haar tegen breken.

3. Zalm

Zalm bevat veel omega-3, een vet dat de haargroei stimuleert. En het is nog eens heel gezond ook, een echte superfood dus. Ontdek hier 10 budgetvriendelijke superfoods van bij ons.

4. Eieren

Ook eieren zijn, net zoals zalm, een bron van omega-3. Bovendien zijn ze rijk aan biotine (vitamine H). Beide stoffen stimuleren de groei van je haar. Het is vooral de dooier die de haargroei stimuleert, want door te veel eiwit te eten kan je de kracht van de dooier weer verminderen.

5. Zoete aardappel

Zoete aardappels zitten dan weer boordevol vitamine A. Naast het stimuleren van de haargroei, is vitamine A ook goed voor je ogen en je huid. Win-win dus!

6. Amandelen

Amandelen bevatten net zoals eieren veel biotine, met als resultaat dat ze de haargroei een serieuze boost geven!

De zomer komt eraan, dus vergeet vooral niet je haar te beschermen tegen zon, chloor en zeezout! Lees hier ook hoe je je haar weer kan laten glanzen na een dagje in de zon.

Lees ook: 

3x feestkapsles voor halflang haar

100 jaar haarmode in 1 video

Zo krijg je het iconische wavy kapsel van Olivia Palermo

Bron: Libelle.nl

Vrouwen die sparen voor lang haar kunnen erover meepraten: je haar laten groeien is een tijdrovende klus! Soms lijkt het zelfs of het helemaal niet willen groeien! Voor zij die hun lokken langer proberen te laten worden, hebben we goed nieuws. Door de juiste voeding te eten, kan je je haar sneller laten groeien en bovendien nog eens sterker maken!

Vrouwen die sparen voor lang haar kunnen erover meepraten: je haar laten groeien is een tijdrovende klus! Soms lijkt het zelfs of het helemaal niet willen groeien! Voor zij die hun lokken langer proberen te laten worden, hebben we goed nieuws. Door de juiste voeding te eten, kan je je haar sneller laten groeien en bovendien nog eens sterker maken!Vrouwen die sparen voor lang haar kunnen erover meepraten: je haar laten groeien is een tijdrovende klus! Soms lijkt het zelfs of het helemaal niet willen groeien! Voor zij die hun lokken langer proberen te laten worden, hebben we goed nieuws. Door de juiste voeding te eten, kan je je haar sneller laten groeien en bovendien nog eens sterker maken!Vrouwen die sparen voor lang haar kunnen erover meepraten: je haar laten groeien is een tijdrovende klus! Soms lijkt het zelfs of het helemaal niet willen groeien! Voor zij die hun lokken langer proberen te laten worden, hebben we goed nieuws. Door de juiste voeding te eten, kan je je haar sneller laten groeien en bovendien nog eens sterker maken!