Voed je huid van binnenuit, een van de tips waar dermatologen het unaniem eens over zijn. Dat wil dus zeggen dat we onze huid kunnen laten stralen door de juiste voedingsmiddelen op het menu te zetten. Weet je niet goed wat te kiezen? Wij zetten 9 ingrediënten voor een stralend huidje voor je op een rijtje.

(Jeugd)-puistjes, rimpels, een grauwe teint… We hebben allemaal wel eens een huidkwaaltje. Volgens dermatologen is het belangrijk je huid goed te verzorgen én voor de juiste voedingsmiddelen te kiezen. Wij zetten een aantal stoffen op een rijtje en in welke ingredienten je ze vindt.

1. Beta-caroteen

Deze stof wordt door het lichaam omgezet in vitamine A, een vitamine die onze huid beschermt tegen UV-stralen. Meer dan 80% van de huidveroudering wordt door UV-straling veroorzaakt. Uiteraard mag je nooit vergeten om je huid te beschermen tegen de zon met een goede zonnecrème en regelmatig de schaduw op te zoeken. Je vindt beta-caroteen in wortels, groene bladgroente, mango en mandarijnen.

2. Eiwitten

Eiwitten helpen bij het herstel van de cellen en je lichaam en dus ook je huidcellen. Je vindt ze onder andere in deze voedingsmiddelen.

3. Antioxidanten

Antioxidanten bieden bescherming tegen de vrije radicalen in ons lichaam. Op die manier gaan ze huidveroudering tegen. Je vindt ze in groene thee en verschillende groenten waaronder broccoli.

4. Omega 3

Omega-3-vetzuren helpen je huid sterk te maken en zijn belangrijk voor je celmembranen. Bovendien helpen ze afvalstoffen afvoeren. Je vindt ze voornamelijk in vette vissoorten. 

5. Lypoceen

Ook lypoceen helpt huidveroudering tegengaan. Het pakte de vrije radicalen aan die ontstaan door UV-straling. Je vindt lypoceen in gekookte tomaten en tomatenpuree. 

6. Reservatrol

Resarvatol is een stofje dat bijdraagt aan de vorming van sirtuin. Sirtuin beïnvloedt op zijn beurt het verouderingsproces van je huid. Het komt vooral voor in rode druiven. (Ja, rode druiven zitten in rode wijn, maar alcohol is dan weer niet goed voor je huid.)

Meer voedingsmiddelen voor een goede gezondheid:

 

Openingsbeeld: Zimmermann voor MyTheresa