Change of seasons, change of hair? Doet het nakende herfstseizoen ook bij jou weer de vingers jeuken om stijlgewijs nog eens een nieuwe weg in te slaan? Dan hebben wij goed nieuws, want samen met een paar toughed-up fashion trends, zijn ook ietwat kortergewiekte en stoere kapsels bij het omslaan van de dagen opnieuw absoluut on trend.

Nog wat inspiratie nodig? Deze zes ‘tomboy’-kapsels zijn alvast om voor te smelten!

1. Kort en krachtig

Een donker net niet afgeschoren, maar wel erg kort geknipt kopje is – zeker met een robuust opgeborstelde wenkbrauwen en een androgyn ogende geometrische cat eye, een erg intrigerende look voor het aanstormende herfstseizoen.

2. Heavy fringed bob

Iets minder drastisch, maar ook nog steeds behoorlijk stoer en met een zekere hint naar naar een meer ‘masculine’ look, is een superzwaar vallende frou die tot over de wenkbrauwen, tot bijna in de ogen gaat, samen met erg stijl vallende op bijna schouderlengte. Heel erg Berlin city androgyn, met een tikje Scandinavische vrouwelijkheid toch.

3. Opgeknipte short-bob

Ook deze versie van een coupe die bijna het midden houdt tussen een bob en een kort kapsel, is erg stoer en androgyn. Vooral de opgehoogde zijmeet, de zwaar opgeknipte snit en de warrige afwerking maken van het kapsel een erg aantrekkelijke tomboy-look.

Aan te raden make-up-look bij deze snit? Een erg meisjesachtig kleurenpalet van zachte roze- en subtiele bruintinten wat oogschaduw betreft, weinig tot geen eyeliner en een nude maar glanzend kleurtje op de lippen. Een beetje mascara om de ogen Twiggy-gewijs in alle onschuld toch te laten poppen, kan dan weer geen kwaad.

4. Tomboy shorts

Gezegend met etnische roots, dan is een korte afro-coupe mischien iets voor jou. Laat de lengte van het haar wel net lang genoeg om het krulsgewijs een beetje rechtop te laten staan, ga dan ook weer niet té lang om een bombastisch effect te vermijden. De lengte hier is perfect: erg leuk trouwens in combinatie met ‘city girl’-coole look, die zo’n beetje het midden houdt tussen sportief stoer en New York-simple. Klassiek lederen ankle boots, zwarte turtleneck, een ‘on trend’ bomber en cat eye incluis.

5. Tomboy curly

Ook wie wild golvend of krullend haar heeft, kan deze herfst ook zeker gaan voor een messy bob: bangs en city cap incluis. Tip bij deze look: laat het haar vooral zo ongebreideld mogelijk vanonder het petje (dat er bovendien ook eentje in leer mag zijn) uitsteken.

6. Tomboy tied-up

Ook in een langere versie is haar met een etnische krul erin deze herfst helemaal tomboy-cool. Bind het bij voorkeur samen met een simpele zwarte headband of elastiek, zodat het voorste gedeelte smooth naar achteren wordt gedrukt, en het achteraan helemaal wild kan gaan.

Lees ook: