7 effectieve tips voor vrouwen met dun haar

Fijn haar? Niet fijn. Zeker als het er vroeger wél volumineus bijlag. Hoewel vervuiling, uv-stralen en chemische behandelingen vaak mee aan de oorzaak liggen, is het simpelweg een ‘ouderdomskwaaltje’. Gelukkig hebben wij 7 effectieve tips voor vrouwen met dun haar die je thuis gemakkelijk zélf kan toepassen. Doei doffe, weerbarstige coupe!

1. De schaar erin

Ultra-lange lokken wegen veel waardoor je haar al snel platter zal liggen. Probeer de schaar er regelmatig in te zetten, het geeft je coupe extra bounce. Deze kapsels zijn bijvoorbeeld prima voor fijn haar.

2. Speel met je scheiding

Je haar geraakt snel dingen gewoon, ook de kant naar waar je het legt. Verander je scheiding eens en leg je haar naar de andere kant, wedden dat je volume teweegbrengt?

3. KokosNOOIT

Oké, kokosnootolie geeft je haar extra glans, maar de olie maakt je lokken ook zwaarder en hierdoor gaan ze platter liggen. Lees hier waarvoor kokosolie wél goed is.

4. Föhn rond

Als je jouw lokken plat maakt met een stijltang zal je haar er meteen dunner uitzien, vooral als je jouw eindjes recht naar onder zet. Om een sluike maar volumineuze look te creëren, droog je jouw haar het best met een grote ronde borstel. Lift je wortels wat naar boven en geef het einde van je lokken een kleine slag.

5. Speel vals

Deeltjes waar je nauwelijks haar hebt, kan je camoufleren met verdikkende en gekleurde poeders. Kies er eentje in dezelfde kleur als je haar om meteen de illusie van dikkere en vollere lokken op te wekken.

6. Droogshampoo ’s nachts, textuurspray overdag

Breng droogshampoo in plaats van ’s ochtends eens ’s avonds aan. Het woelen in bed absorbeert overtollig talg en zorgt voor extra textuur waardoor je zal opstaan met een volumineus kapsel. Nadat de droogshampoo ’s nachts je vet heeft geabsorbeerd, grijp je ’s ochtends best naar wat textuurspray. Doe gerust wat op je haarwortels, het geeft een lift aan de kruin die heel de dag blijft.

7. Gebruik aangepaste producten

Pak het probleem bij de wortel aan en focus op de gezondheid van je hoofdhuid. Kies bijvoorbeeld eens voor een haarserum met actieve ingrediënten Ze sijpelen door je huid waardoor ze uiteindelijk je haarvezel bereiken en doelgericht in actie schieten.

Roterende föhnborstel

Roterende föhnborstel

Roterende föhnborstel

Hydro-Fusion Big Hair van BaByliss
€ 62.91 bij Newpharma

Haarverdikker met keratineproteïne

Haarverdikker met keratineproteïne

Haarverdikker met keratineproteïne

Toppik
€ 29,95 via bol.com

Detox Dry Shampoo met Watermunt

Detox Dry Shampoo met Watermunt

Detox Dry Shampoo met Watermunt

Klorane
€ 12,50 bij de apotheek

Airy Texture Spray

Airy Texture Spray

Airy Texture Spray

Authentic Beauty Concept
€ 26,30 voor 300 ml bij de ABC-kapper

Shampoo, conditioner en revitaliserend serum

Shampoo, conditioner en revitaliserend serum

Shampoo, conditioner en revitaliserend serum

ageLOC van Nu Skin
Respectievelijk € 48,42, € 48,42 en € 64,34 via nuskin.com

Meer tips voor volume

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content