Om je haar gezond te houden, zou je dagelijks dezelfde routine moeten volgen. Maar er zijn zo van die gewoontes die meer kwaad doen voor je haar dan goed. En waar je dus beter nu meteen mee ophoudt.

 

Groeien jouw lokken te traag? Probeer deze tips eens om je haar sneller te laten groeien.

7 slechte haargewoontes

Foute kussensloop

Wrijving tussen slechte materialen en jouw haar kan lokken beschadigen. Slaap daarom op een ‘haarlieve’ kussensloop, zoals deze van zijde bijvoorbeeld.

Pas op voor hitte

Met onze stijltang hebben we een haat-liefdeverhouding. Hij maakt je kapsel on fleek maar zorgt ook voor heel wat schade. Als je het toch niet kan laten, gebruik dan eerst een beschermend product en zet de warmteknop niet te hoog.

Balmain Pre Styling Cream
€22,95 – Bekijk het hier

Te bruut borstelen

Als je vaak knopen hebt, is het moeilijk niet naar een borstel te grijpen. Maar hard trekken aan je lokken kan ze wel degelijk beschadigen. Zorg ervoor dat je jouw tijd neemt om lok per lok te kammen met een goede haarborstel.

HAY borstel van hout
€25 – Bekijk het hier

Strakke elastiekjes

Haarrekjes met metalen sluiting of, erger nog, rubberen bandjes kan letterlijk stukken uit je haar trekken als je ze verwijdert. Grijp naar veiligere opties die je haar goed vastbinden maar er ook eenvoudig weer afglijden.

Invisibobble
€5,75 – Bekijk het hier

Droogshampoo

Droogshampoo bevat poeders die olie absorberen en zorgt ervoor dat je haar lekker blijft ruiken. Maar als je er te kwistig mee omspringt, zal je haar zijn glans verliezen. Kies in plaats daarvan een schuimachtige versie en overdrijf niet bij ‘t gebruik ervan.

Ouai
€20 – Bekijk het hier

Te hete douche

Oké, een warme douche is super ontspannend maar als je er te vaak gaat onderstaan, zullen je natuurlijke haaroliën verminderen. Om droge en gespleten lokken te vermijden, draag je best een douchekapje tijdens dagen dat je jouw haar niet wast. Dagen dat je wel wast, zet je de temperatuur beter wat lager.

Shhhowercap
€31 – Bekijk het hier

Maak je tools proper

Maak je borstel, stijl- of krultang vaak genoeg proper. Ook daar blijven bacteriën ophangen die nefast zijn voor een mooie coupe. Styling iron cleaner.

Hot tools
€4,35 – Bekijk het hier

Draag zorg voor je haar

Deze 5 droogshampoos zijn dé redder in nood
Dit product vermindert zichtbaar schade bij het blonderen
5 tips om droge lokken te vermijden