7 slechte gewoontes waarvan je sneller rimpels krijgt

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Heel wat rimpels heb je zelf in de hand, gewoon NU je levensstijl aanpassen en kappen met deze 7 slechte gewoontes.

 

1. De foute voeding

Als je te weinig verse groenten en fruit eet, krijg je een tekort aan gezonde anti-oxidanten. Dit heeft een negatief effect op je lichaam én je huid. Vitamine A is bijvoorbeeld onmisbaar bij de aanmaak van nieuwe huidcellen en vitamine C zorgt voor extra collageen, waardoor je huid weer elastisch wordt. Wil je weten hoe je rimpels voorkomt door middel van voeding? Als je dit vaak eet, heb je minder kans op rimpels!

2. Puistjes pulken

Vaak pulk en krab je onbewust aan puistjes en korstjes. Maar elke keer als je aan dat puistje krabt, veroorzaak je schade aan de huid met ontstekingen, littekens en – op termijn ook – rimpels tot gevolg.

3. Foute slaaphouding

De kleine plooitjes op je wangen en rond je ogen als je op jouw buik of zij slaapt, zijn niet zo onschuldig. Als je jong bent, trekken ze snel weer weg maar op een gegeven moment blijven deze rimpels zichtbaar. Tip: slaap op een satijnen of zijden kussensloop of probeer op je rug te slapen.

4. Slapen met je make-up

Make-up en (lucht)vervuiling hopen zich doorheen de dag op in je poriën. Als je je huid niet reinigt, raken je poriën verstopt en geïrriteerd. Kleine ontstekingen steken de kop op waardoor het onderhuidse collageen wordt aangetast. Hierdoor krijg je sneller last van rimpels en lijntjes.

5. Roken

Wist je vast wel. Roken is een directe aanslag op je huid. Nicotine zorgt namelijk voor vernauwing van de bloedvaten en is een directe aanslag op de elasticiteit van je huid. Stoppen dus, als je niet aan de botox wil.

6. Alcohol drinken

Als je alcohol drinkt, wordt er teveel vocht afgedreven waardoor je een slechte vochtbalans krijgt in je lichaam. Hierdoor gaat je huid er doffer uitzien (kijk maar eens in de spiegel na een avondje stappen). Ook de elasticiteit gaat erop achteruit, waardoor je makkelijker lijntjes krijgt.

7. Zonnecrème vergeten

Te veel zon zorgt voor huidverslapping, pigmentvlekken en vroegtijdige rimpelvorming. SPF smeren dus! Dit zijn onze favoriete zonnecrèmes die níét vet aanvoelen.

 

Ook dit helpt om je huid mooi en gezond te houden

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content