Zin in een me-momentje at home? Dit stappenplan bezorgt je opnieuw poezelzachte voetjes. Want na een vakantie vol chloorbaden, kiezelstranden en zand tussen je tenen verdienen ze ongetwijfeld wat extra aandacht.

Stap 1: verzacht de onderkant

Laat je voeten een 20-tal minuutjes weken in een badje warm water. Doe er wat olie in, het maakt je voeten extra zacht (RainPharma, € 29,95 voor 200 ml). Weinig tijd? Ook een warme handdoek doet al wonderen.

Stap 2: DIY scrub

Scrubben is een belangrijk onderdeel van je routine en waarom maak je er niet zelf eentje? Exfoliëren helpt om dode huid te verwijderen en stimuleert de bloedcirculatie. Wij geven je hier een recept om er zelf eentje te maken:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ingrediënten:

  • 128g suiker
  • 64g kokosolie
  • 10 à 15 druppels pepermuntolie

Hoe maak je het?

  • Smelt eerst de kokosolie.
  • Doe er dan de suiker bij. Mix het grondig.
  • Voeg daarna de pepermuntolie toe. Mix terug grondig.
  • Klaar voor gebruik.

Stap 3: leg een voetenmasker

Tijd voor een masker! Steeds meer merken brengen hun eigen voedende voetenmasker op de markt, denk aan Scholl, Sephora maar ook Footner. Die laatste heeft een peelingsokjes (€ 19,95 voor 1 paar bij de apotheker) die je 60 minuten rond je voeten schuift om droge en harde huid extra goed te verwijderen.

Stap 4: verwen met een hydraterende crème

Epoch Sole Solution Foot Treatment (€ 28,34 bij Nu Skin) is een verjongende voetcrème voor mensen die echt last hebben van een ruwe, droge of gebarsten voeten. Hij bevat pimentbessen (Pimenta dioica) die al lang gebruikt worden door de inheemse bevolking van Midden-Amerika om de droge, gebarsten of rode huid op de hielen, tenen en zijkanten van de voeten te verzorgen.

Stap 5: maak mooi met nagellak

Nu je voeten helemaal verzorgd zijn, is er enkel nog de finishing touch nodig: een kleurrijke nagellak. Start eerst met een basislaag en breng vervolgens twee lagen van je favoriete kleur aan. Eindig de routine met een topcoat (€ 61,50, Scotland Gift Set van OPI).

Meer beauty