Belgische merken, luxelabels, clean beauty, kleine starters of budgettoppers: onze voltallige redactie geeft in het februarinummer van Feeling haar beste beautygeheimen prijs. Dit zit er in de te kleine toiletzak van eindredactrice Annelore De Donder.

 

Laatbloeier op ontdekking

“Ik ben heel lang in de ontkennigsfase blijven hangen; ik was ervan overtuigd dat beautyproducten niet écht datgene konden bieden wat ze beloofden – mijn overgevoelige vel deed er ook weinig goed aan. Tot ik merkte dat het ook gewoon fijn was om ze te ruiken, te voelen en te smeren. Bleken ze nog eens te werken ook.”

De toiletzak: “Te klein, wegens dus niet realistisch ingesteld, en daarom altijd volgepropt. Misschien moet ik eens investeren in zo’n nineties beautycase.”

Het beautybudget: “Dat gaat van een oogreinigingslotion van Garnier van € 3,79 tot exfoliërende lotion van Chanel van € 140 – dat is belachelijk veel geld, besef ik ook (het was een cadeau!). Maar: met zo’n fles doe je een heel jaar; enkele druppels volstaan om één keer per week je hele gezicht mee te fixen. Ik schmink me enkel met de basics (oogpotlood, mascara, wat blush en zo), dus dat scheelt. Ik denk dat ik per maand gemiddeld aan € 65 zit – parfum en kapper niet meegerekend.”

Ik heb een moeilijke huid (lees: heel gevoelig, vooral bij koude en in het algemeen door allergie), en heb intussen een dito zoektocht naar de juiste producten achter de rug.

Favorieten: “In dezelfde ontkenningsfase smeerde ik dag of nacht dezelfde crème. Een tijd geleden heb ik me dan toch laten verleiden tot het fantastische Vital Perfection Overnight Firming Treatment van Shiseido – een mens doet al eens gek bij het besef dat de jaren onverbiddelijk zijn. Als zijde smeerbaar was, dan zat het in dit potje.”

Ontdekking: “Ik heb een moeilijke huid (lees: heel gevoelig, vooral bij koude en in het algemeen door allergie), en heb intussen een dito zoektocht naar de juiste producten achter de rug. De kennismaking met de producten van Babor zijn toen mijn redding geweest; heel zachtaardig en efficiënt. Met een speciale vermelding van de Babor Cleansing HY-ÖL en Phytoactive Sensitive Oil.”

Tip: “Hyaluronzuur. Na de douche laat ik instant en voor de dagcrème een paar druppels Hyalu B5 serum van La Roche-Posay op m’n gezicht druppelen. Helpt zo hard tegen het ‘trekken’ van mijn droge vel,en al zeker bij koud weer. De apotheker had gelijk.”

Nou nee: “Voor mij geen stappenplan wat make-up betreft. Ik mag dan nog honderden Pinterest-looks bewaren; ik kom er niet toe om ze bij mezelf toe te passen. Of het zou door een professional moeten gedaan worden, of ik hou het gewoon bij ‘zo naturel mogelijk’. Enkel de basics dus: het BE-oogpotlood in aubergine, de mascara van Helena Rubinstein, blush van L’Oréal, Miracle Glow Highlighter van Max Factor waar het wat mag blinken en een Touche Éclat van Yves Saint Laurent op de donkere delen. Bij een grauwe winterteint mag er al eens CC crème van Erborian op. En als het mag opvallen, draag ik de matte lippenstift van M.A.C.; de kleur Ruby Woo is onovertroffen.”

Routine: “’s Ochtends wassen met gezichtsolie, dan hyaluronzuur, dan dagcrème – van Eucerin, voor de heel gevoelige huid. ’s Avonds gebruik ik gezichtszeep (van Chanel, ook een ontdekking trouwens), en nachtcrème. Eens in de week exfoliëren – geeft echt op. En als ik er zin in heb: een maskertje.”

Goeie raad: “Anticiperen is half gewonnen. Eigenlijk moet ik al voor het kouder worden zorgen dat m’n huid genoeg gehydrateerd is. Anders raak ik niet ongeschonden (ofte: rood geïrriteerd) bij de lente. Komt eigenlijk neer op het hele jaar door smeren. Wie had dat gedacht.”

Vital Perfection Overnight Firming Treatment

Shiseido
€ 115 via shiseido.be

Cleansing HY-ÖL en Phytoactive Sensitive Oil

Babor
Cleansing HY-ÖL (€ 23,90) en Phytoactive Sensitive Oil (€ 19,90 via babor.be)

Hyalu B5 serum

La Roche-Posay
€ 39,95 bij de apotheek

aubergine oogpotlood

BE Creative
€ 8,95 bij Ici Paris XL

Lash Queen mascara

Helena Rubinstein
€ 34,50 bij Ici Paris XL

le blush

L’Oréal Paris
€ 13,99 bij Kruidvat

Miracle Glow Highlighter

Max Factor
€ 10,95 via zalando.be

CC crème

Erborian
€ 43,90 bij Ici Paris XL

Ruby Woo matte lippenstift

M.A.C
€ 20 via maccosmetics.be

Duik in de beautytasjes van onze redactrices en haal het februarinummer van Feeling in huis. Nù in de winkel met City Special Antwerpen.

De redactie-toiletzakjes